US Authorities Auctioning off Bitcoins Price $37 Million ...

2nd worst ROI from CMC Top 50 coins...Wow

Reviewing the top 50 cryptos as of 09/15/2020 revealed some interesting items to note. Of the 50, only 7 have negative ROI. Algorand has the second highest only to be bested by ZCash.
Bitcoin ROI 7,877.04%
Ethereum ROI 9000%
Tether ROI 0.08%
XRP ROI 4,069.93%
Polkadot ROI 87.20%
Bitcoin Cash ROI -57.41%
Binance Coin ROI 9000%
Chainlink ROI 7,138.70%
Crypto.com Coin ROI 753.54%
Litecoin ROI 1,038.67%
Bitcoin SV ROI 86.21%
Cardano ROI 335.74%
EOS ROI 163.89%
TRON ROI 1,282.96%
USD Coin ROI -0.33%
Tezos ROI 440.90%
Stellar ROI 2,560.94%
Stellar ROI 2,560.94%
Monero ROI 3,532.85%
Neo ROI 9000%
UNUS SED LEO ROI 9.44%
yearn.finance ROI 3,411.23%
NEM ROI 9000%
Huobi Token ROI 221.13%
Cosmos ROI -22.64%
UMA ROI 1,023.37%
VeChain ROI -14.13%
Aave ROI 3,941.56%
IOTA ROI 9000%
Dash ROI 9000%
Dai ROI 2.57%
Wrapped Bitcoin ROI 208.08%
Ethereum Classic ROI 593.27%
Zcash ROI -98.60%
Ontology ROI -68.73%
OMG Network ROI 568.78%
TrueUSD ROI 0.12%
Maker ROI 1,982.73%
THETA ROI 242.81%
Synthetix Network Token ROI 942.33%
Compound ROI 55.26%
Algorand ROI -89.10%
OKB ROI 288.81%
FTX Token ROI 284.56%
Basic Attention Token ROI 46.2%
Dogecoin ROI 403.98%
Kusama ROI 2,271.36%
BitTorrent ROI 181.38%
0x ROI 300.37%
Celo ROI 211.42%
NXM ROI 515.36%
What does this say? To me, it says that this coin was not only overhyped, it was and is completely overvalued as of this date. It has a near -90% ROI. In my opinion, that means early investors didn’t get what they were expecting, the pre-ICO team was way off base, and the valuation was done by persons inexperienced with the crypto space. It’s hard to see how the miss could have been so far off.
77% (approx.) of eligible buyers took advantage of the early refund process. This says a lot about confidence of returns. The auction schedule has changed which now favors early backers/relay nodes in a questionable manner. And there is no information as to the next auction which leaves relay nodes as one of the few mechanisms by which large amounts of coins are introduced into the market.
Billions of coins still need to enter the market and the process is to hold off on auctions and allow relay nodes and founders to stabilize the price via timing of the introduction of coins. In short, managed demand for a product that does not have the retail demand to move the price to near introduction price.
Wrapped Bitcoin had a 6 month head start and an almost 300% difference in ROI. as far as Zcash, we won’t go there. But it is interesting to note that it uses some of Micali’s work and Zooko Wilcox-O’Hearn did reference prior works by Micali re: the Goldwasser-Micali-Rivest Signature Scheme.
I may have to amend my prediction of ETH displacement by several years since it’s very unclear now as to when all coins will be in the market. Think about it, would you invest in a 401k that had a ROI of near -90% ? This isn’t FUD. Where most coins provided a reasonable valuation, Algorand for some odd reason had this ridiculous valuation which exposes the inexperience relative to the crypto space. “Let’s hire some folks, tell them what we FEEL it’s worth, and get some people to market it. Oops looks like we seriously overvalued this thing.”
Schedule the auctions back to the original timeline. Let the price be dictated by the market as it needs to be. This will generate the needed demand and the price/valuation will be corrected by market forces and not a select group. Sure some will lose, but some will gain in the sell off. There is no way to moon if a select group regulates the influx of coins without a competing mechanism.
This is not financial advice. Do your own research. This post is for entertainment purposes only.
submitted by bigjohnston111 to AlgorandOfficial [link] [comments]

Recap of Binance English Kava AMA (May 2020)

This AMA was conducted within the Binance English Telegram channel prior to Kava's June 10th launch of its DeFi Lending Platform.

Q1:

Can you give us a little history of KAVA?

Q2:

Could you please tell me what KAVA cryptocurrency is? What problem does it solve?

  • Answer - KAVA is the staking, governance, and reserve asset of the Kava DeFi platform. KAVA is required by node operators to secure transactions on the blockchain. Additionally, when lending fees are paid, they are converted to Kava and burned reducing the overall supply of KAVA tokens. As more users use the Kava lending platform, KAVA should become more scarce overtime.

Q3:

What is the advantage of keeping the KAVA token for a long and short term?

  • Answer - In the short term, if you stake KAVA you can earn additional block rewards every day, block by block. This provides a nice steady return on the Kava usually in the range of 3-20% depending on the number of people staking.
  • We will be opening the gates of DeFi to many top tier assets such as BNB, XRP, ATOM, and BTC which have never been able to use lending, stablecoins, or other DeFi Services. If you are a KAVA hodler you can benefit from owning and having a stake in the network as we grow because as the network grows, Kava is burned and it becomes more scarce as a resource.

Q4:

Chainlink is KAVA’s partner, can you explain more about this partnership?

  • Answer - Yes, this is not the usual chainlink partnership where a blockchain consumes data from Chainlink’s oracle solution.
  • No oracle solution adequate for DeFi applications on Cosmos was available. For this reason, Kava has teamed up with Chainlink to bring its data and reliable oracle solution to the Cosmos ecosystem. Chainlink nodes now will be able to securely publish data directly on the Kava blockchain where it can be used or easily transported to other Cosmos-based blockchains and applications. Chainlink oracles on Kava utilize all the industry-leading technologies of Chainlink, while enabling more frequent price updates and improving the reach and distribution of where that data can be used.
  • Since Kava’s blockchain is built using Tendermint, Tendermint-based blockchains within the Cosmos ecosystem (Binance, Terra, OKChain, Cosmos Hub, Agoric, Aragon, and others) will now be able to retrieve market data such as cryptocurrency, FX, and commodity prices. For DEX’s like Binance this will enable them to create futures, options, and other derivative products they were not able to do so before.
  • TLDR: Kava + Chainlink Data creates the ideal hub for all blockchains and applications to get their DeFi services and Data, and as result makes Kava a natural hub for the growing Cosmos ecosystem.

Q5:

What is the KAVA CDP product? Do you have any exciting things down the pipeline that you can share?

  • Answer - First, let me clarify that CDP simply means “collateralized-debt-position” similar to CDOs that exist in the traditional finance world. What it means is a loan using collateral to back the loan.
  • Kava’s lending platform offers collateralized loans to users who have crypto. Getting a loan with Kava’s platform is great if you don’t want to sell your crypto position, but need short term cash for payments or if you want to use the loan to get a levered / margin position without going through KYC.
  • As for news! Kava’s lending platform is scheduled to officially launch on the mainnet June 10th.
  • At this time, DeFi will be made available to BNB for the first time ever. Also at this time, the Kava DeFi platform will be awarding the first users that have BNB extremely high rewards for being early adopters.
  • Each week, 74,000 KAVA will be given out to all the users who have taken out loans on Kava. Yes, you get free KAVA, for taking out a loan using BNB!
  • If you want to participate, you can learn more about how to do it here!
  • Medium

Q6:

Why should BNB users use KAVA’s lending platform and take out USDX? And how to mint USDX with BNB on KAVA CDP?

  • Answer - Free- maybe let's call it rewards for being good users 😉
  • The rewards are platform growth incentives so that we can grow the platform quickly.
  • Well at launch, definitely the KAVA rewards are a huge reason for BNB users to use it.
  • As for the product long-term, the major use case for our lending platform is to get a levered position without needing an exchange or to go through KYC.
  • How it works is that a BNB holder can deposit their BNB and take out USDX loans - this capital they will take and buy more BNB with it. Most people will use the loan this way to get 2-3x the original BNB amount. If the price goes up on BNB, they win 2-3x the gains!
  • Of course if the price goes down and they cannot repay their loan, the BNB collateral might get liquidated, so be careful, it works just like a margin trading account.

Q7:

Brian do you have any more information or links for our community about this?

Q8:

KAVA was initially planned to launch on Ripple network but later switched to Cosmos Tendermint Core. [email protected] is that something you see in Tendermint Core that is not available anywhere?

  • Answer - For clarification, Kava was never planned to be on Ripple. However, Ripple is a Kava investor, shareholder, and partner.
  • We selected the Cosmos-SDK featuring the Tendermint BFT consensus because during our past work with Ripple, MakerDao, ETH, and other layer 2 work we learned the value of “finality” of blockchains. For example, on ETH, the finality of blocks do not happen right away. You need to reach 15+ blocks to be confirmed on Ethereum to really know a transaction has passed. This results in really slow user experiences that aren’t acceptable in finance or any application really.
  • Tendermint solves this because it makes every transaction final and occur in seconds.
  • Additionally, we chose the Cosmos-SDK as the framework to build our stand alone blockchain, Kava because it allowed us to create our own security model and design which enables Kava as a DeFi platform responsible for millions of dollars of collateral to be very secure in a way we could net get if we built it on any other network.

Q9:

KAVA does cross-chain support. Compared to other DeFi platforms, KAVA offer collateralized loans and stable coins to users too. How will volatility be managed there with so many different collateral systems in CDP?

  • Answer - Volatility is an important consideration and accurate and timely price reference data is needed to make sure the system works.
  • All the collateral positions rely on price feeds from oracles to determine if they are safe or need to be liquidated. Kava has created a novel partnership with Chainlink, where Chainlink oracles that normally run on Ethereum, operate nodes directly on Kava where they can post prices. This Kava to avoid network congestion, high gas fees, and other less desirable issues found on Ethereum, while enabling the oracles with Kava’s fast blocktimes and finality so they can actually deliver price updates 10-20x more frequently than is possible elsewhere. This makes Kava’s price feed data very reliable.
  • In times of volatility, if liquidations occur, the Kava platform automatically auctions collateral off for USDX on the market and burns the USDX. This mechanism keeps the system balanced and USDX algorithmically stable and always fully collateralized by real assets.
  • And it does this transparently, unlike the real world CDOs which caused the world issues in 2008 due to the lack of transparency in their assets and risk.

Q10:

Recently, Binance has released a white paper on BSC, a Binance smart chain. So, what can I get by staking through Binance Coin BNB?

  • Answer - Yay for smart contracts!
  • What can we get by staking bnb?
  • Staking BNB on Kava, or depositing it in a CDP and creating USDX from it earns users KAVA in rewards everyweek. A lot of rewards. In addition, you get USDX to hold which also pays out a savings rate each block that is much better than say what USD in a checking account could do.

Q11:

Various platforms are in Ethereum. So why is Kava not at Ethereum?

  • Answer - I could speak about this for ages, but there is a reason for Ethereum being the home to many hacks and bugs.
  • Kava is not on ethereum because we couldn’t build our system there. The main reasons. as I have mentioned are:
  • (1) Ethereum has congestion, oracle issues, high fees, and slow block times.
  • (2) Ethereum’s open smart contracting system can do anything. This is great for building crypto kitties, but horrible for financial software as it makes all code have infinite attack vectors that hackers can use which are impossible to test for. We built our own chain so we could scope the code and limit what attack vectors are possible.
  • (3) Building in solidity, the language of Ethereum, is horrible. The development environment is bad, testnets don’t work, and many other things are painful. Kava is primarily built in GO which is far superior for financial applications in most respects.
  • (4) The future is Cosmos. Binance, Okchain, terra, Cosmos Hub(ATOM), and Kava all are created using the Cosmos-SDK framework. I believe this is the future and the blockchain developers are moving to this in mass. Over 110 projects now are building with the Cosmos-SDK.

Q12:

What are ways by which Kava project generates profit/revenue to maintain project. What is your revenue model?

  • Answer - Kava is a for-profit financial DAO with over 80 different businesses staking Kava and voting on its evolution. They want to see Kava succeed so they vote to fund operations and developments that drive user growth in Kava. Due to fees paid in Kava and the burning mechanism, as the system grows in users, the Kava supply decreases making those that hold Kava win due to scarcity.

Q13:

Lending/Borrowing has been introduced by Binance. How can this affect the Kava since people can directly borrow BUSD from Binance with BNB used as collateral than going to Kava?

  • Answer - Kava will be featured on Binance as well. The main benefit of Kava is that there is no counterparty. The capital is minted on demand not sourced from somewhere. Binance and other centralized parties on the otherhand need to find capital to provide loans, creating a cost of capital. Kava is much more efficient at providing capital and avoids a lot of regulator issues.
  • I'll add I think BUSD in the future might be usable for collateral to Kava's loans as well. It would be cool 🙂

Q14:

What's your opinions on Future of DeFi & DApps? Do you think that DeFi is the future of current Financial world? Also, How do you see the future of KAVA?

  • Answer - I believe Centralized Finance and the existing infrastructure has a place. It has a lot of issues that cause things like the 2008 crisis and the current insolvency issues that are happening across the world due to trust-based debt with no actual backers other than the people which end up bailing out banks and other financial institutions that have made poor decisions.
  • DeFi's future is bright because it solves this fundamental issue. It removes trust and adds transparency. Kava is right at the foundation for all of DeFi as things grow and mature.

Q15:

Recently, we have seen some big hacks in DeFi platforms. How will KAVA deal with these bad actors of crypto and what security measures have been taken by KAVA for the safety of users' funds?"

  • Answer - Unlike a lot of DeFi startups, we take things seriously. We don't ""move fast and break things"" as Mark Zuckerberg would say.
  • We do a thorough analysis before suggesting to deploy code. Our internal team works very hard to run tests and simulations, once it passes internally, we give it to 3rd party auditors who try and game it and break the code. If it passes there, we give the code to the community to review and vote into the mainnet. In this way, I’d estimate about 100+ people review our code and test it before it goes live and consumers can touch it. I don't know many other project teams that due things with such diligence.

Q16:

Binance for KAVA is a very valuable partner in terms of increasing the number of users, but what is KAVA ready to give equivalent to Binance users? What applications will be integrated into Binance to expand the ecosystem?

  • Answer - Kava gives the BNB users loans. It gives the DEX a stablecoin and the ability to offer margin products. Kava’s connection to binance chain and chainlink data also enables Binance DEX to offer trustless derivatives like options and futures products going forward.

Q17:

Cosmos has limitations on working with PoW coins. How do you technically solve the problem of implementing DeFi products for bitcoin?

  • Answer - Cosmos is great for hard-to-work-with blockchains like BTC. It's flexible in how you can construct bridges. For example, the validator set can have a multisig private key split up into pieces in order to create a trustless escrow and control of assets on other blockchains. In this way, we can create peg zones with Cosmos for the best assets in the world. Once a zone is established, it can be used on Kava and other Cosmos chains.

Q18:

USDX is currently a little-known stable coin. Do you plan to add it to the top exchanges with good liquidity, including Binance?

  • Answer - USDX will be growing quickly. We have a plan to have it listed and get liquidity across several known exchanges shortly after launch.

Q19:

There are several options for using USDX on the KAVA platform, one of which is Margin Trading / Leverage. Is this a selection function or a compulsory function? Wondering since there are some investors who don`t like margin. What is the level of leverage and how does a CDP auction work?

  • Answer - Using Kava for Margin trading is 100% optional. You can choose how you want to use the margin loan. You don’t have to spend the USDX unless you want to. It could be used for everyday payments as well in the case you simply don’t want to sell your underlying collateral. If you don’t want the risk, do small loans with lots of collateral.

Q20:

Will your team have a plan to implement the DAO module on your platform, as it provides autonomy, decentralization and transparency?

  • Answer - DAO - Kava is a for-profit DAO and it’s fully functional already. We have on-chain governance and have underwent several votes and evolutions you can look at. You actually can see some current voting processes taking place here: https://kava.mintscan.io/proposals
  • We recently implemented a cool feature called committees, which enables the DAO to elect a small group of experts to make decisions without needing a vote of the whole user base. This enables the experts to have control over a small portion of the protocol - such as monitoring the debt limit, fees, etc and enables Kava to operate faster and be more adaptable in volatile market conditions.

Q21:

How can we address the possible overloads and security threats caused by increased users in the DeFi scene?

  • Answer - Yes, this is a huge issue for Ethereum, MakerDAO and everyone in the space. I don’t see a bright future for DeFi on Etheruem unfortunately. You can’t have a blockchain do everything well. Tether alone congests most of Ethereum and makes oracle price feeds lag the market. This can cause liquidations that should not happen and real people will lose real funds. It’s a huge issue.
  • The hope is for a dedicated system like Kava to provide a better backbone for DeFi applications going forward.
  • I should point out that Kava is not just a MakerDao for Cosmos or a CDP for Bitcoin. Kava is designed to be a foundational layer for DeFi services that every new blockchain and application will need.
  • Every blockchain will need DeFi services like lending, stablecoins, and data and they need it to be very secure. Kava does all this with its cross-chain lending plarform, USDX stablecoin, and Chainlink data in an incredibly secure, but accessible manner.
  • In this way, Kava aims to connect and serve all the major cryptocurrency communities and build it’s place at the center, where every developer can get what they need to build financial applications of the future."

Q22:

What distinguishes Kava from your existing competitors like Syntetix?

  • Answer - Synthetix isn't really a competitor, but it is an interesting project in terms of mechanism design. We share a lot of common investors and have similar token economic ideas with them. The only blockchain project that could be is MakerDAO, but they can only work with ETH assets due to their design. We are focused on the major cap assets - BTC, BNB, XRP, ATOM and others have a much larger market than ETH to address. BTC is 10x the size alone. Currently no one serves them with DeFi. We’re going after this opportunity and believe it to be a huge one.

Q23:

Why is the KAVA coin not used for Mint, why am I asking that because I see it can also make the value of KAVA coins grow naturally?

  • Answer - Why is Kava not used as a collateral? Well, it could be I suppose. The community might vote for this in the near future if they want us to be like synthetix. It makes the Kava token more valuable and it will incentivize much more locked-up Kava reducing overall circulating supply which is fairly favorable. The main reason we have not done this yet is that we(Kava and its community) are still weighing the risks of doing this given that Kava also functions as a reserve asset. I think it's likely Kava gets added as collateral at some point, but it will likely have a high debt-collateral ratio to address the issues similar to Synthetix which is 750%.

Q24:

How do you prevent in a manipulated KAVA Mint just to take advantage of a token prize when minting?

  • Answer - Minting rewards and manipulation. We’ve thought of this. Each week, the blockchain counts all the blocks, counts how many people had a loan in that period, then takes the average loan amount over time to calculate the rewards. If you open and close a loan - you will get very little rewards. You only get a large reward if you keep the loan open the full period.

Q25:

Who are your oracle providers? Are you also an oracle provider?

  • Answer - Kava may run 1 oracle in the future, but we will always have many and be the minority. Most chainlink oracle node operators are large players in the space that run staking infrastructure companies like cosmostation, chainlayer, chorus one, figment networks, etc. Binance will also be one of our oracles.

Q26:

If we look at all the different types of DeFi products _(decentralized exchanges, stablecoins, atomic swaps, insurance products, loan platforms, trade financing platforms, custody platforms, and crowdfunding platforms) currently covering important areas of traditional finance...where does Kava fit in?

  • Answer - To make any interesting financial product work you need capital, a stable store of value, and price data. These are really hard to get on current blockchain environments. Kava provides all of these.

Q27:

Many people describe Kava as similar to Maker (MKR). How is Kava different? Why do you think Kava has more potential?

  • Answer - MakerDAO is a smart contract with a singular purpose, to serve ETH. It sadly inherited the problems of ethereum. Kava is designed from the ground up for security and interoperability. We are targeting bigger and better assets and have more capabilities to serve them with what their developers and ecosystem need.

Q28:

What is the uniqueness of KAVA project that cannot be found in other project that´s been released so far ?

  • Answer - Well in June 10th, we will be the first ever blockchain project to bring DeFi to another blockchain in a real way. BNB users will have loans, stablecoins, and much more.

Q29:

The gas fee is an issue for blockchain besides scalability. Does your Kava provide a solution for gas?

  • Answer - gas fees are very low on Kava, only high enough to prevent spam. We dont need high fees for TX because validators are paid in block rewards. Additionally, we dont have competing transactions from crypto-kitties or other non-financial applications. This leaves all of Kava's throughput 100% dedicated to scaling financial transactions.

Q30:

Kava project works on DeFi (Decentralized Finance) But what’s the benefits of Decentralized Financial system? What are the possibilities of DeFi over Centralized Finance system?

  • Answer - Open access, no need for trust, and no censorship by singular governments or parties. Kava is accessible anywhere in the world, by anyone.

Q31:

Data supplied by oracles are false at times, how do you prevent this? How reliable are data received by KAVA?

  • Answer - This is why using premium / credentialed APIs is important for oracles. These data sources tend to be more accurate and better managed. Wrong prices can happen - for liquidation systems like Kava, we factor this into our design by using an average of data overtime form all oracles as part of the calculation.

Q32:

Can anyone become a KAVA validator, or is it just an invitation from the project itself? What are the requirements for becoming a KAVA verifier?

  • Answer - Anyone can become a validator, but you will need to stake or have enough stake delegated to you from others to be in the top 100 validators to earn block rewards.

Q33:

DEFI PULSE said that a total of 902M is currently locked. According to you, how will this number change in the next few years, and how will KAVA position itself as the top player in this market segment?

  • Answer - DeFi will only grow through 2020. And likely grow massively.
  • All projects on DeFi pulse are ""ethereum"" based. Kava is going to shake the blockchain world in the next few weeks by being the first ""multi-chain"" project on DeFi pulse and by my estimations we should quickly surpass a lot of the projects on that list.

Q34:

I am an testnet minter and the process seem Simplified, now I want to know if minting of USDX will continue when you launch Mainnet and do you have plans to build your own KAVA WALLET for easy minting on your mainnet

  • Answer - Simple blockchain experience?! high praise! Yes the process will be the same. Kava will not provide interfaces or wallets. Kava Labs builds software for the blockchain, our community members like Cosmostation, Frontier, Trust Wallet build support for people to interact with it.

Q35:

What business plans does Kava have with Seoul (South Korea) after partnering with Cosmostation? Do you plan to expand your products beyond Asia? Have you thought about harnessing the potential of South America?

  • Answer - South Korea is a perfect market for Kava's DeFi. Regulations prohibit fiat-backed stablecoins and margin trading. Kava's platform uses crypto-backed stabvlecoins and can enable users to get loans to margin trade. I am looking forward to further developing the Korean market for Kava, working with close partners like Cosmostation and showing the world real use cases of DeFi.

Q36:

Thank you for taking the time to conduct this AMA. Do you have any parting words, and where can the people go to keep up with all of the new happenings regarding Kava Labs?

  • Answer - Thanks for all the awesome questions! Amazingly thoughtful!
  • I've been promising the world cross-chain DeFi since June of last year. The IEO and mainnet went live Nov 2019. It's been a year of hard work - but an industry first is coming on June 10th. I'm excited. I hope you guys are.
  • Thanks for having me, I hope you become a USDX minter and get KAVA rewards. And last but not least, I love Binance - it's Kava's first home and I'm really happy to open up DeFi to BNB first.
  • To keep up to date w/ all things Kava: Website - Telegram - Telegram for Kava Trading Chat - Twitter - Medium
submitted by Kava_Mod to KavaUSDX [link] [comments]

r/Bitcoin recap - March 2018

Hi Bitcoiners!
I’m back with the fifteenth monthly Bitcoin news recap.
For those unfamiliar, each day I pick out the most popularelevant/interesting stories in Bitcoin and save them. At the end of the month I release them in one batch, to give you a quick (but not necessarily the best) overview of what happened in bitcoin over the past month.
And a lot has happened. It's easy to forget with so much focus on the price. Take a moment and scroll through the list below. You'll find an incredibly eventful month.
You can see recaps of the previous months on Bitcoinsnippets.com
A recap of Bitcoin in March 2018
submitted by SamWouters to Bitcoin [link] [comments]

[Part 2] KAVA Historical AMA Tracker! (Questions & Answers)

ATTN: These AMA questions are from Autumn 2019 - before the official launch of the Kava Mainnet, and it's fungible Kava Token.
These questions may no longer be relevant to the current Kava landscape, however, they do provide important historical background on the early origins of Kava Labs.
Please note, that there are several repeat questions/answers.

Q51:

How do you think about France in Kava market development plan?

What is your next plan to raise awareness among French about Kava?

Q52:

Why did you choose Cosmos instead of Aion, which comes with AVM built on JAVA, which can be accepted by many developers?

Will there be a possibility that one day we will be able to collateralize a privacy coin, such as Monero, on KAVA?

  • Answer: We like programming in GO, interfaces are OK for Java. Cosmos will also feature a WASM module and EVM later. The Cosmos-SDK is very flexible and it allowed us to choose our own security model. That was unique compared to other frameworks where we had to adopt the underlying blockchains. In Cosmos-SDK we can create our own blockchain.
  • Re: privacy - you can do some fun things in payment channels to make transactions more private. Such as onion routing clearing and settlement across different nodes. This can be possible in the future, but not our priority now.

Q53:

The biggest advantage of finance is the efficient allocation of resource allocation. If KAVA connects assets of multiple platforms through the interchain technology, the efficiency across the market will be improved.

But in terms of connectivity, Facebook's Libra, with its centralized giant platform, could be a big threat for the future. Of course, regulatory uncertainty still exists. KAVA wonders what big platform companies think about entering the blockchain field and how they can cope with their competition.

  • Answer: We think of Kava as a DeFi service that can integrate with wallets, exchanges, and other platforms when users want loans or stable coins for payments. We don't see competition with Libra, but we see lots of users potentially getting into crypto which will be good for the market, good for BTC, and good for Kava.

Q54:

What will you do with the money after IEO?

What is the most important markets that Kava is focusing?

What is your marketing strategy to approach those markets?

  • Answer: What will we do with the IEO money? Put it in a bank and keep building. We keep our funds safe in secure accounts that are insured. We always maintain at least 2 years runway in pure fiat to ensure we can survive in any bear market conditions and come out on top in the end.

Q55:

On mainnet, which function/feature can we expect to see on Kava since i only saw informations about its testnet?

  • Answer: mainnet will feature KAVA, staking, delegating, validator software, voting and governance / parameter changes. Following mainnet, the validators will vote to enable transactions and the CDP platform. We expect this to be towards the end of the yeaQ1 2020

Q56:

How does Kava maintain the stability of its stablecoin? Are there any opportunties for outsiders to arbitrage or any other mechanisms to maintain price stabilization?

  • Answer: Kava users deposit crypto assets as collateral and can withdraw a loan based on the amount they deposited. They must always provide more collateral than the loan is worth. When the value of the collateral drops due to market conditions, before it reaches the value of the loaned amount, the platform will auction off the crypto assets for USDX that is on the market at a discount. Holders of USDX can buy these assets at a profit. This removes USDX from the market and makes sure that the global USDX to collateral in the system remains balanced. Similar to MakerDao, 3rd parties can run "keepers" - very simple implementations which continuously monitors the Kava/USDX credit system for unsafe CDPs, and execute the liquidation function the moment they become unsafe. Keepers can also perform arbitrage on DEX/Exchanges executing trades across the Kava platform and the markets.

Q57:

Alright! So KAVA is doing DeFi right, could you explain DeFi in layman term to us.

  • Answer: Decentralized Finance. Finance is really ensuring everything about past, present, and future value of money. You need safe custody and a store of value to keep money you earned in the past safe to be used later when you need it. You need something liquid and easily tradable to be used in the present. And the trickier one is the future - people need to get loans on the assets they have or hedge against the assets they have in order to ensure they can build for a better future. That’s finance.
  • DeFi is taking all those things and making them open access and unregulated so that regardless if you were born with out an ID, if your credit score is bad, or if the government is trying to censor your actions and limit your spending - DeFi promises to give you a way to get access to the financial products you need.

Q58:

Could you please briefly explain your projects, and why you choose DeFi as a problem to solve?

  • Answer: Kava is a cross-chain DeFi platform for cryptocurrencies. Kava offers decentralized loans and stable coins for any other crypto asset such as BTC, XRP, BNB, and ATOM.
  • DeFi is the killer use case of crypto today. I think most people see this clearly now. We believe providing the basic DeFi services is the very first step that is required before blockchain technology can really become wide spread - so we started here.

Q59:

Why the name of the project KAVA?

  • Answer: We started in crypto thinking we would build banking products and we wanted a more relaxed cool name to stand out from other solutions. Turns out Kava means many things.
  • Kava = Hippopotamus in Japanese
  • Kava = crow in hindi
  • Cava = wine region in spain
  • Kava = a medicinal root you add to Tea
  • Kava = now a cross-chain DeFi platform
  • But TLDR - we liked the name and thought it sounded short and sweet.

Q60:

What do you think of the future of DeFi in this space? Will DeFi one day take over the traditional financial systems? -- any wild guess on when it might happen?

  • Answer: I think centralized solutions will always have certain advantages and DeFi will also have certain advantages.
  • But truthfully, KYC is a problem from a user experience point of view. One of the big things with DeFi is there is no need to make people go through a KYC process anymore.
  • If we imagine a world where USD Is king, or Renminbi is king, or BTC is king. DeFi has a place in all of them because open access to financial services is a basic human necessity.

Q61:

As we have known, Lending is not the only problem to solve in the whole financial areas, are you planning on going beyond lending? What other financial products are in your pipeline?

  • Answer: Thats a good #Q .
  • While we have a lot to solve to offer lending to other crypto assets - we can expand our support to non-crypto assets, to NFT tokens, and other assets.
  • We also have plans to offer derivatives and other synthetics other than USDX - such as synthetic bitcoin and Yuan. What is exciting about Kava and the oracle system run by validators is that we can leverage this infrastructure around the world to do all sort of things.
  • One of the more interesting products is creating under-collateralized loans using payment channel (layer-2 tech) of our USDX coin. Two parties can lock funds in payment channels and place bets on the price feeds from the oracles. When the funds reach a maximum threshold, the bet closes. Since a price feed is just a data set, we can have the settlement rules be multiples of the real data. In simple terms we can create 100x leverage products for the craziest of traders 😉

Q62:

Btw KAVA is a bit unique because it use Cosmos/Tendermint. While other DeFi use Ethereum , why you guys choose Cosmos?

  • Answer: Cosmos is the future. Even facebook’s Libra consensus design was just a copy of Tendermint. Kava, Binance, the Cosmos Hub and many other blockchains are built on the same Cosmos-SDK framework.
  • It’s very flexible and soon interoperable. This is a huge advantage over Ethereum. Where system’s like MakerDAO will be forced to develop in a slowly evolving chain like Ethereum and only touching Erc20 assets, Kava will be able to rapidly evolve, program in GO rather than solidity, and interoperate with chains like Binance directly.
  • We’re very excited to get BNB and BTCB onto Kava’s CDPs and to put KAVA and USDX onto the Binance DEX. This is fairly easy on Cosmos.

Q63:

I saw in KAVA deck that you guys will use USDX, is it a stable coin? How is it going to work and its relationship with KAVA token itself?

  • Answer: USDX is an algorithmically stable token pegged to the USD. USDX is the token users recieve when they get a loan from the Kava platform. USDX is collateralized or backed by crypto assets so the Kava platform should always hold more crypto value than the USDX it loans making USDX a very safe store of value even if the market crashes 10x overnight. That is what a stable coin should do.
  • USDX is special though. Natively, users can spend or trade USDX freely like other stable coins, but the important difference is that 1) USDX is free of censorship and does not require a bank or anything else. 2) USDX can be “bonded” or “staked” providing an interest bearing yield between 2-10% APR. This is substantially more than what I can even get from my bank account.

Q64:

From your point of view as KAVA team, what would be most anticipated feature in KAVA ?

  • Answer: Our CDP platform launch later this year. The first USDX will be minted then.
  • Support of BTC in the CDP smart contracts. No blockchain has supported a real decentralized custody and use of BTC with smart contracts before.

Q65:

Indonesia is one of the “developing” countries, how is DeFi can help in making a difference in those “developing” countries?

  • Answer: I can’t speak for developing countries as it’s not my expertise, but DeFi in general is trying to offer the exact same services to EVERYONE. Whether you are in San Francisco or Indonesia, the financial services you should have should be similar. The rates and fees you pay should be the same. DeFi is fair treatment and open access for everyone. That is what’s nice about having things run on a protocol.

Q66:

Last but no least, since we are doing AMA in Indonesian group, I believed our members wants to know if you are interested in going to Indonesia to expand your community and reach?

  • Answer: As I said, I have not been before! I am traveling throughout South East Asia for a lot of the year. It is one of my destinations. I hope to meet many of you while I am out there.

Q67:

Defi companies are growing at a rapid pace, but they're actually smaller than traditional financial institutions. In order for Defy to become a global trend, it must eventually acquire consumers within the traditional financial industry.

Traditional financial consumers, however, have poor technical understanding and want psychological stability through government guarantees such as deposit insurance. After all, what does KAVA think about long-term competitors as traditional financial institutions, and what long-term strategies do they have to embrace traditional financial consumers?

  • Answer: We think of financial institutions as big honey pots of potential DeFi users. For example, if Kava can offer margin lending at better rates than a bank because there is no middle men or compliance costs, users should want to use that service.
  • As crypto grows, I believe more FIs will integrate crypto assets and DeFi services. For example, in the US you cannot currently margin trade crypto as a retail user. But it could be possible for a regulated FI to integrate a lending service like KAVA without causing issues with regulators due to Kava having no counter party risk other than the user itself.

Q68:

MakerDAO is only for ethereum but Kava support multiple assets, is this only difference?

What are Kava main advantages compared to MakerDAO?

  • Answer: Kava supports multiple assets THAT are on different blockchains. Maker can only support ETH. This is a huge difference. In addtion, the role of Maker is quite likely a security token. It represents fees paid by others. Where in Kava, the token is used in security of the blockchain protocol itself. The holders of Kava have a lot at stake and need it to govern the system. Maker holders have nothing at stake.
  • I think a huge difference is that with our model being POS and based on validators with slashing if they don't participate our governance participation and management will be much more effective than MakerDao.

Q69:

Ticket claim for KAVA Launchpad is comming around the corner. This maybe last IEO ticket claim of this year. With this hype and expectation of investors/traders, do you think KAVA will be a big boom to end this year with happy tears?

If someone wants to manipulate Governance function of KAVA by changing voting result by possessing many Validators Node through buying over 51% KAVA of market, what will KAVA team do? Do you think Emergency Shutdown(Maker has this) can be considerd as a solution?

How will USDX be minted and backed on KAVA platform? If its based on uses crypto collateral, how will KAVA team make it stable since the inflation of crypto price?

  • Answer: I believe Kava to be underpriced currently, especially compared to maker which is 10x the value and serving ETH which is much smaller market than ours.
  • But I cannot tell you with certain if Kava will boom or bust - only the market can decide that. As with all speculative assets, do your homework and trade at your own risk. We here at kava are very LONG Kava, but we are biased 😉

Q70:

Stablecoin is the word that I heard everyday, so do you have any plans to release wallet for stablecoin?

  • Answer: There are already wallets created for Kava that can hold our tokens 😉

Q71:

My first question is: Why do traders choose to use KAVA instead of margin on exchanges?

My second #Q is: What happens whenKAVA doesn't have enough cash to loan out?

  • Answer: Traders who cannot get passed KYC can use Kava. Traders who want better rates than exchanges can use Kava. If regulators like in the US prevent margin trading, Kava is a great solution.
  • Kava creates USDX out of thin air when users withdraw loans. It will only create Kava is the user locks a great value of crypto in the system to back it. When the USDX loan is repaid, it is destroyed. In this way, Kava can scale however big it wants - it will never run out of cash.

Q72:

i heard as you said before in San Fransisco, Silicon Valley. what is the relationship about Silicon Valley and KAVA? and what will KAVA done in this Q1 ?

  • Answer: I am born and raised in Silicon Valley. I am blessed to have grown up in this area where lots of tech innovation is. However, I am the only one at Kava that lives here full time. The others on my team are in the Cayman Islands and Cambridge.
  • San Francisco is a hub for the largest crypto projects - Ripple, Coinbase, Stellar, etc. It's a great place to network with founders and feel inspired to do big things. It is not the best weather here, but the people are focused and extremely helpful if they can be if you aim to do big things.

Q73:

With regard to minting new USDX, is there any potential chance to against Global financial law? Likewise USDT, issuing money should guarantee deposit of real collateral as I have known.

  • Answer: USDX is debt. It is not a guarantee, but the protocol's rules state it must have more crypto assets behind it than the # of USDX issued. In this way, rules are better than guarantees. Tether guaranteed 1:1 USD, it turned out not to be true because their funds were seized by regulators. That is impossible in the case of Kava.

Q74:

What is the uniqueness of KAVA project that cannot be found in other project that´s been released before?

  • Answer: Cross-chain is unique for us. But most unique is our partners and validator group that is launching our blockchain. We have incredible partners that support our work including Ripple, Cosmos, Arrington, Hashkey, SNZ, Lemniscap, etc.

Q75:

KAVA was initially planned to launch on Ripple network but later switched to Cosmos Tindermint Core. What is that something you see in Tindermint Core that is not available anywhere.

  • Answer: We did not plan to launch on ripple and did not launch on "Tinder"-mint. I have a fiance - she would be quite mad.
  • We did however use the Cosmos SDK - a tool set, to build our blockchain that features tendermint consensus.
  • Tendermint is just the consensus so I assume you mean the SDK. The SDK is very much "choose your own adventure" you can build anything and design all the spec of your blockchain easily. In this way you choose the tradeoffs that make the most sense for your special application/network

Q76:

How much portion of USDX is backed from crypto/fiat money ...& please mention why any trader, hodler will prefer USDX over other stable coins?

What are the biggest challenges you expect to face and how do you plan to overcome these challenges?

  • Answer: 150% of USDX or more is backed by crypto. Traders will use USDX because it offers a savings rate. This rate allows traders heding bitcoin or other assets to not only store value, but earn a return.

Q77:

What do you think about creating liquidity for the Kava project?

  • Answer: It's the biggest challenge. My hope is the savings rate USDX offers will give it natural organic demand over existing stable coins. It will definitely be a large BD process to get USDX listed and used worldwide.
  • We work with some of the worlds best market makers to seed liquidity today. But we will need organic demand in the long-term

Q78:

So many IEO projects consistently drop in price after listing. Whats different with KAVA, what are some special highlights?

  • Answer: Why is Kava based on Cosmos? Based on what considerations?

Q79:

How do you see the chinese language community? How do you view the opportunities for growth in the chinese community?

  • Answer: You will be soon listing on Binance, what are your plans on the business side after listing? In one years time, what are your thoughts on where Kava's development will be?

Q80:

If we take a look at all the different types of DeFi products/apps out there, including decentralized exchanges, stablecoins, atomic swaps, insurance products, lending platforms, trade financing platforms, custodial platforms, crowd investment platforms, etc, nearly cover all the important areas of traditional finance.

In this age of all these different platforms taking hold, where does Kava see itself appealing to its app developers, users, investors?

  • Answer: What does Kava do? What can a normal user (of crypto) achieve by using KAVA?

Q81:

How does Kava maintain the stability of its stablecoin? Are there any opportunities for outsiders to arbitrage or any other mechanisms to maintain price stabilization

  • Answer: What is the reason for the IEO price reaching 6x the first round private sale price? How did you come about to reaching this valuation?

Q82:

What would you be able to do more for Russian-speaking communities and regions?

  • Answer: one thing to keep in mind is that yes, we do have limitations and regulations to follow when it comes to certain countries and we will adhere to those regulations in hopes of proving ourselves to be a thoughtful and long-term solution. while we may not directly work with some countries, we hope that communities there can understand that we're here focused on being sustainable rather than another project around shorter-term gains.
  • for myself, I'm actually belarusian myself so I absolutely see the value of working in the CIS/Russian-speaking regions. we'll continue to do AMAs, interviews, and always engage with Russian-speaking communities to better understand what the #Q s, concerns, and thoughts.
  • If there's anything else we can do in this region and with the @gagarin_ico communities, please let us know!

Q83:

What are your major goals to archive in the next 3-4 years? Where can we KAVA ecosystem in this period? What are your plans to expand and gain more adoption?

Do you guys feel satisfied by seeing your progresses and achievements till now, when you look back to the day when you have started this project?

  • Answer: We want to really build out great DeFi products for the masses. I really believe that DeFi will be a major force to allow much more mass adoption for crypto over the coming years. In the sorter term, we want to push out our blockchain and build on top of that our CDP platform, which allows users to trustlessly put collateral onto the Kava blockchain, and receive a loan in USDX that will be also trustlessly administered.
  • We will then build out more complex products and financial derivatives for crypto users and traders. We have barely scratched the surface in what we can do with DeFi so I can't predict the future, but we want to build products that are pegged to BTC values so that traders have more leverage purely in crypto.

Q84:

Which one of your milestone do you think was difficult and which was the encouragement that courages you to achieve it?

What were the Minimum and Maximum limit of KAVA tokens that one can be able to STAKE after the Mainnet launch ? And What will be the percentage of reward one gets and will it in future ?

  • Answer: Good #Q ! Well we've been working on open source cross-chain technologies for a number of years and honestly it can be a pain. I think the Cosmos SDK made it significantly easier to implement the features that we wanted into the software.
  • I think the largest challenges for Kava are not software based but in market adoption. Makerdao is a great project and they have spearheaded a lot of the work in the lending field. Hopefully Kava can be a very meaningful contributor as well

Q85:

What if someone fails to repay the debt? Is that KAVA is taking collateral system to enterprise level & if so, what's the plan? How secure KAVA is to safely handle the collateral tokens?

  • Answer: These CDPs or "collateral debt positions" are always over-collateralized, which means you have to have more asset locked up in the bucket than you can draw from the bucket. The system leaves a margin when the collateral is 'called' to be able to sell off. If the asset cannot be fully redeemed KAVA is minted to cover the balance. Hence KAVA is a 'lender of last resort". This is why its important that we select good initially assets to support 👍

Q86:

I am very impressed with your voting method, how does it work? Whether users can vote to change things in the platform, are you a programmer with filters to decide what can be voted on and what is not possible?

  • Answer: Thanks. A lot of this was pioneered with the Tendermint team. Basically voting is entirely open and asynchronous, meaning anyone can submit a proposal to be voted on. All the project in the Cosmos ecosystem are working diligently to expand the space of variable or features that can be modified via this governance method in protocol. For example, we were the first to enable transactions directly via governance in our Testnet-2000!

Q87:

Where does the interest rate come from for holding USDX specifically & technically?

  • Answer: Great #Q ! Just like in MakerDAO, lenders of collateral (e.g. BTC, BNB) pay an annual interest rate to borrow USDX. A portion of that interest rate accretes to holders of KAVA, the rest we can apply a 'carrot' for users to adopt USDX. In short, Savings rate is loan interest rate less 'rents' collected from KAVA holders

Q88:

As far as I understand it KaVa is used both as a staking token and as collateral for Kava stablecoins (UsDX) .Can you talk a bit about the stability mechanism? Can other forms of collateral be used to create Kava stablecoins (a la Multi-Collateral Dai)?

  • Answer: KAVA will not be used as a collateral type in the CDPs. Collateral types will be assets exogenous to the system, like BTC and BNB. Of course BTC and BNB's value fluctuates. To make USDX not fluctate we ensure there is always more BTC or BNB in the CDP bucket than 'stable' USDX. Therefore BTC could increase or decrease a lot, as long as its less than the 'stable' debt of USDX that you have drawn, the system is healthy and functional 👌

Q89:

As far as I know, KAVA had 150 Validators in the test. Why do you have so much. Which conditions are your team based on to choose / invite them to stay decentralized, important for a Defi platform like KAVA?

  • Answer: KAVA mainnet will launch with a cap of 100 validators. We want as many validators as possible. The reason? What if KAVA was run by just you and me. Well that works if people trust us, but its pretty for us to collude and act maliciously. Its harder for 100 people to collude -- its still possible, but harder. And so we put a lot of effort in to promoting a healthy and large validator community, and empowering them to grow their stake in the system

Q90:

As a developer, which program languages can i use in kava core smart contracts?

2How secure your fully on-chain liquidity protocol & What's is a core Smart Contract ?can you briefly explain.

  • Answer: Yay developers! 🤓 The Cosmos SDK is currently written in Golang. So thats a good start. What other language would you like to work in?

Q91:

What do you think of DEFI in the Blockchain space?

DeFi brings many benefits to users, but conflicts of interests with the Bank. What is the solution of kava?

  • Answer: Defi to me is offering financial primates, the supplies of which are spreadout amongst many participants, as opposed to few. People offer loans on BTC today. Kava's goal is to maximize the amount of counterparties to any loan, thereby 'socializing' the returns on any activiely used financial product

Q92:

What is the crucial thing, in your opinion,that would increase adoption of KAVA and possibly the rest of crypto. What’s the KAVA economic model and how will it is architecture ensure scarcity of the token and help to growth token price?

Can you tell me more about the new technology that combines the benefits and interactive functions of Cosmos with the DeFi applications you have built?

  • Answer: Principly what I believe is 'new' about the KAVA tech stack is that we are building a standalone piece of software that treats other network techologies as 'first class citizens'. This means from the ground up our design is mean to easily incorporate and work with other software. A lot of blockchain is a story of "everyone will use my software, because its the best". Kava Labs worked for years against this view while bringing open Interledger to market.

Q93:

As Per Kava website ! $KAVA was done many partnerships with Big project like Ripple, Cosmos, TenderMint, Hashkey, etc ! So, whats the major reason and benefits of these partnerships to kava project?

Kava Project have their own Mainnet Blockchain So, whats the main work of Cosmos Blockchain in Kava ? Is Kava projects is on Both mainnet and Cosmos OR Kava is just using the Cosmos Blockchain services?

  • Answer: Working together. Pooling resources and talent to make something bigger! Crypto is still a little fish in a huge ocean of financial services. Kava Labs has always had an eye for inclusivity. Grow the pie!

Q94:

I have been too involved in KAVA's AMA, I think I know all about your technology.I want to ask a successful person like you why come with cryptocurrencies and blockchain, with talent. There are many other areas for you to choose, so why are you targeting such a risky market?

  • Answer: Successful ay? hehe. Depends how you define success and what your goals are. I love delivering products to users. Crypto has some fantastic users, and there is still sooo much to be built. I think KAVA has a lot of promise, but there is still so much work to be done and I hope users like you all become producers some day as well

Q95:

What's the most critical and innovative point of KAVA to ensure users that it is the best under DeFi niche?

How can you compete MakerDAO which has done good number of business with recent market! If I hold KAVA tokens how KAVA leverage the tokens value and make it moon for me? 🙈

  • Answer: "IF" you hold KAVA tokens now? 😂 Again I think this a markets concern. To the extend that users on other chains begin to trust KAVA brand for loan issuance, and we get some solid adoption of USDX I think we're in a good spot. I would say a benefit of KAVA is that we are FOCUSED. We're not trying to be everything for everyone. This is lending, quite simply, for the large market cap coins -- and that's hard enough

Q96:

Why KAVA needs to create it's own stable coin, whereas there are are many other options available in the market? Is that crypto tokens can be stable!!?

  • Answer: Yeah there are a lot of USD backed stable coins that is true. Indeed we have looked around with working together with a number of them. The difference with USDX (and DAI) is that its crypto-collateral backed. Doesnt mean we won't work with others in the future 😉

Q97:

Processing fees on loans we need to pay in kava or usdx?

Which types of success you've been seen in testnet? Why on Nov 5th you've planned to launch mainnet? How many testnet was processed in the past?

  • Answer: Three major testnets with some minor iterations therein. Testnet-3000's software was pinned to KAVA mainnet software. That testnet is looking good which is a good indicator for smooth sailing on mainnet launch, we'll see 🤞

Q98:

DeFi is a hot niche when it comes to crypto/blockchain project! Most of the projects are developing aiming DeFi, How KAVA is looking to contribute in DeFi ecosystem? What will be the approach of KAVA to systemize & increase adoptability?

  • Answer: DeFi is big. Mostly on Ethereum, which is great! KAVA is for non-ethereum networks 😇

Q99:

What is the main reason that you think that Cosmos-based Kava zone will present a new validator opportunity :- a complex and multi-faceted governance system that allows differentiation?

  • Answer: Validator #Q , nice. I believe its important for validators to be able to distiguish there service in multiple ways, not just on security (otherwise they will be treated as a commodity). KAVA present an opportunity for validators to distiguish themselves on the basis of proper governance of system parameters on behalf of their delegating constituents. KAVA is a "lender of last resort", so delegating to a sophisticated validator could lead to better results beyond security.

Q100:

How is kavas tendermint better than other defi consensus especially with the introduction of etheruem 2.0 which many believe will be better than all others - considering kavas association with ripple, is it possible to foresee defi loans from crypto to fiat ?

Maybe kava partnership with centralised banks?

  • Answer: IDK about that. But we will be working closely with the great folks over at Ripple, thats for sure!

Q101:

Adoption is one of the important factor that all sustainable blockchain projects should focus to be more attractive in the invertors' eyes.

Can you tell me what KAVA has done and plan to do to achieve Adoption in the reality, real use cases, our real society?

  • Answer: Bitcoin is real!? I'm continuously impressed by the demand and size of that network. Help us capture that demand! Really, if we can I think the future looks bright for KAVA!
submitted by Kava_Mod to KavaUSDX [link] [comments]

[Part 1] KAVA Historical AMA Tracker! (Questions & Answers)

ATTN: These AMA questions are from Autumn 2019 - before the official launch of the Kava Mainnet, and it's fungible Kava Token.
These questions may no longer be relevant to the current Kava landscape, however, they do provide important historical background on the early origins of Kava Labs.
Please note, that there are several repeat questions/answers.

Q1:

Kava is a decentralized DEFI project, why did you implement the countries restrictions to run the node? Will there be such restrictions by the time of the mainnet?

Q2:

According to the project description it has been indicated that staking reward (in KAVA tokens) varies from 3 to 20% per annum. But how will you fight with inflation?

We all know how altcoins prices are falling, and their bottom is not visible. And in fact, we can get an increase in the number of tokens for staking, but not an increase in the price of the token itself and become a long-term investor.

  • Answer: Kava is both inflationary with block rewards, but deflationary when we burn CDP fees. Only stakers who bond their Kava receive inflationary rewards - users and traders on exchanges do not get this. In this way, rewards are inflated, but given to stakers and removed value from the traders who are speculating like a tax. The Deflationary structure of fees should help counterbalance the price drops from inflation if any. In the long-term as more CDPs are used, Kava should be a deflationary asset by design if all things go well

Q3:

In your allocation it is indicated that 28.48% of the tokens are in the "Token treasury" - where will these tokens be directed?

  • Answer: Investors in financing rounds prior to the IEO have entered into long-term lock-up agreements in-line with their belief in Kava’s exciting long-term growth potential and to allow the projects token price to find stability. Following the IEO, the only tokens in circulation will be those sold through the IEO on Binance and the initial Treasury tokens released.
  • No private sale investor tokens are in circulation until the initial release at the end of Q1 2020 and then gradually over the [36] months The initial Treasury tokens in circulation will be used for a mixture of ecosystem grants, the expenses associated with the IEO as well as initial market making requirements as is typical with a listing of this size. Kava remains well financed to execute our roadmap following the IEO and do not envisage any need for any material financings or token sales for the foreseeable future.

Q4:

Such a platform (with loans and stable coins) is just the beginning since these aspects are a small part of many Defi components. Will your team have a plan to implement other functions, such as derivatives, the dex platform once the platform is successfully launched?

  • Answer: We believe Kava is the foundation for many future defi products. We need stable coins, oracles, and other infrastructure first that Kava provides. Once we have that, we can apply these to derivatives and other synthetics more easily. For example, we can use the price feeds and USDX to enable users to place 100x leverage bets with each other. If they both lock funds into payment channels, then they can use a smart contract based on the price feed to do the 100x trade/bet automatically without counter party risk. In this way, Kava can expand its financial product offerings far beyond loans and stable coins in the future.

Q5:

There are several options for using USDX on the KAVA platform, one of which is Margin Trading / Leverage. Is this a selection function or a compulsory function? Wondering since there are some investors who don`t like margin. What is the level of leverage and how does a CDP auction work?

  • Answer: This is a good #Q . Kava simply provides loans to users in USDX stable coins. What the users do is completely up to them. They can use the loans for everyday payments if they like. Leverage and hedging are just the main use cases we foresee - there are many ways people can use the CDP platform and USDX.

Q6:

Most credit platforms do not work well in the current market. What will you do to attract more people to use your platform and the services you provide? Thank you

  • Answer: Most credit platforms do not work well in the current market? I think that isn't correct at least for DeFi. Even in the bear market, MakerDao and Compound saw good user growth. Regardless, our efforts at Kava to build the market are fairly product and BD focused. 1) we build more integrations of assets and expand financial services to attract new communities and users. 2) we focus on building partnerships with high quality teams to promote and build Kava's core user base. Kava is just the developer. Our great partners like Ripple, Stakewith.Us, P2P, Binance - they have the real users that demand Kava. They are like our system integrators that package Kava up nicely and present it to their users. In order to grow, we need to deepen our partnerships and bring in new ones around the world.

Q7:

KAVA functions as a reserve currency in situations where the system is undercollateralized. In such cases new KAVA is minted and used to buy USDX off the market until USDX becomes safely overcollateralized.

Meaning, there will be no max supply of KAVA?

  • Answer: Yes, there is no max supply of Kava.

Q8:

Why Kava?

  • Answer: ...because people are long BTC and the best way to go long BTC without giving up custody is Kava's platform. Because it is MakerDao for bitcoin. Bitcoin has a 10x market cap of ETH and Maker is 10x the size of Kava. I think we're pretty undervalued right now.

Q9:

How do you plan to make liquidity in Kava?

  • Answer: Working with Binance for the IEO and as the first exchange for KAVA to trade on will be a huge boost in increasing the liquidity of trading KAVA.

Q10:

Most crypto investors or crypto users prefer easy transaction and low fees, what can we expect from KAVA about this?

  • Answer: Transaction fees are very low and confirm if seconds. The user experience is quite good on Tendermint-based blockchains.

Q11:

How do I become a note validator on KavA?

Q12:

It is great to know that KAVA is the first DEFI-supported project sponsored by Binance Launchpad, do you think this is the meaning that CZ brings: Opening the DEFI era, as a leader, you feel like how ?

  • Answer: We are the first DeFi platform that Launchpad has supported. We are a very strategic blockchain for major crypto like BNB. Kava's platform will bring more utility to the users of BNB and the Binance DEX. It feels good of course to have validation from the biggest players in the space like Cosmos, Ripple, CZ/Binance, etc.

Q13:

Since decentralized finance applications is already dominating, how do you intend to surpass those leading in the market?

  • Answer: The leaders are only addressing ethereum. BTC, XRP, BNB, ATOM is a much larger set to go after that current players cannot.

Q14:

What does Ripple play in the Kava's ecosystem, since Ripple is like a top tier company and it’s impressive that you are partnered with them?

  • Answer: Ripple is an equity investor in Kava and a big supporter of our work in cross-chain settlement research and implementations. Ripple's XRP is a great asset in terms of users and liquidity that the Kava platform can use. In addition, Ripple's money service business customers are asking for a stable coin for remittances to avoid the currency heading risk that XRP presents. Ripple will not use USDC or other stable coins, but they are open to using USDX as it can be XRP-backed.

Q15:

Considering the connectivity, Libra could be the biggest competitor if KAVA leverages interchain for efficiency.

  • Answer: With regard to USDX, it is important to understand the users interacting with the Kava blockchain have no counterparty that people could go after for legal actions. A user getting a USDX loan has no counterparty. The software holds the collateral and creates the loan. The only laws that would apply are to the very users that are using the system.

Q16:

Wonder how KAVA will compete with the tech giants

  • Answer: Libra is running into extreme issues with the US Senate and regulators. Even the G7-G20 groups are worried. Its important to understand that Libra is effectively a permissioned system. Only big companies that law makers can go after are able to run nodes. In Kava, nodes can be run by anyway and our nodes are based all over the world. It's incredibly hard for a law maker to take down Kava because they would need to find and legally enforce hundreds of business in different jurisdictions to comply. We have an advantage in this way over the larger projects like Libra or Clayton.

Q17:

In long-term, what's the strategy that KAVA has for covering the traditional finance users as well? Especially regarding the "stability"

  • Answer: Technical risk is unavoidable for DeFi. Only time will tell if a system is trustworthy and its never 100% that it will not fail or be hacked. This is true with banks and other financial systems as well. I think for DeFi, the technical risk needs to be priced in to the expected returns to compensate the market. DeFi does have a better user experience - requiring no credit score, identity, or KYC over centralized solutions.
  • With our multi-collateral CDP system, even with it overcollateralized, people can get up to 3x leverage on assets. Take 100 USD in BTC, get a USDX loan for 66 USDX, then buy $66 BTC and do another loan - you can do this with a program to get 3x leverage with the same risk profile. This is enough for most people.
  • However, it will be possible once we have Kava's CDP platform to extend it into products that offer undercollateralized financial products. For example, if USER 1 + USER 2 use payment channels to lock up their USDX, they can use Kava's price feeds to place bets between each other using their locked assets. They can bet that for every $1 BTC/USD moves, the other party owes 3x. In this way we can even do 100x leverage or 1000x leverage and create very fun products for people to trade with. Importantly, even in places where margin trading is regulated and forbidden, Kava's platform will remain open access and available.

Q18:

In long-term, what's the strategy that KAVA has for covering the traditional finance users as well? Especially regarding the "stability"

  • Answer: Kava believes that stable coins should be backed not just by crypto or fiat, but any widely used, highly liquid asset. We think in the future the best stablecoin would be backed by a basket of very stable currencies that include crypto and fiat or whatever the market demands.

Q19:

Compound, maker they're trying to increase their size via the competitive interests rates. THough it shows good return in terms of growth rate, still it's for short-term. Wonder other than financial advantage, KAVA has more for the users' needs?

  • Answer: Robert, the CEO of Compound is an investor and advisor to Kava. We think what Compound does with money markets is amazing and hope to integrate when they support more than just Ethereum assets. Kava's advantage vs others is to provide basic DeFi services like returns on crypto and stable coins today when no other platform offers that. Many platforms support ETH, but no platform can support BTC, XRP, BNB, and ATOM in a decentralized way without requiring centralized custody of these assets.

Q20:

The vast majority of the cryptocurrency community's priorities is symbolic pricing. When prices rise, the community rejoices and grows. When they fall, many people begin to cast in a negative way. How will KAVA solve the negative problem when the price goes down? What is your plan to strengthen and develop the community to persuade more people to look at the product than the price?

  • Answer: We believe price is an important factor for faith in the market. One of Kava's key initiatives was selecting only long-term partners that are willing to work with kava for 2 years. That is why even after 6 months, 0 private investor or kava team tokens will be liquid on the market.
  • We believe not in fast pumps and then dumps that destroy faith, but rather we try and operate the best we can for long-term sustainable growth over time. It's always hard to control factors in the market, and some factors are out of our control such as BTC price correlations, etc - however, we treat this like a public company stock - we want long-term growth of Kava and try to make sure our whole community of Kava holders is aligned with that the best we can.

Q21:

Do you have any plans to attract non-crypto investors to Kava and how? What are the measures to increase awareness of kava in non-crypto space?

  • Answer: We are 100% focused on crypto, not the general market. We solve the problems of crypto traders and investors - not the average grandma who needs a payment solution. Kava is geared for decentralized leverage and hedging.

Q22:

Adoption is crucial for all projects and crypto companies, what strategy are you gonna use/follow or u are now following to get Kava adopted and used by many people all over the world?

Revenue is an important aspect for all projects in order to survive and keep the project/company up and running for long term, what are the ways that Kava generates profits/revenue and what is its revenue model?

  • Answer: We have already partnered with several large exchanges, long-term VCs, and large projects like Ripple and Cosmos. These are key ways for us to grow our community. As we build support for more assets, we plan to promote Kava's services to those new communities of traders.
  • Kava generates revenue as more people use the platform. As the platform is used, KAVA tokens are burned when users pay stability fees. This deflates the total supply of Kava and should in most cases give rise to the value of KAVA like a stock-buyback in the public markets.

Q23:

In order to be success in Loan project of Cryptocurrency, I think marketing is very important to make people using this service without any registration. What is main strategy for marketing?

  • Answer: Our main strategy is to build a great experience and offer products that are not available to communities with demand. Currently no DeFi products can serve BTC users for example. Centralized exchanges can, but nothing truly trustless. Kava's platform can finally give the vast audiences of BTC, BNB, and ATOM holders access to core DeFi services they cannot get on their own due to the smart contract limitations of those platforms.

Q24:

Currently, some project have policies for their ambassadors to create a contribution and attract recognition for the project! So the KAVA team plans to implement policies and incentives for KAVA ambassadors?

  • Answer: Yes, we will be creating a KAVA ambassador program and releasing that soon. Please follow our social media channels to learn about it in the coming weeks.

Q25:

Currently there are so many KAVA tokens sold on exchanges, why is this happening while KAVA is going to IEO on Binance? Are those KAVA codes fake or not?

  • Answer: For everyone's safety, please understand Kava tokens do not exist yet and they will only exist starting with the Binance IEO. Any other token listings or offerings of Kava are not supported by Kava Labs and I highly discourage you all from trying to get them there. It is most likely a big scam. Please only trust Binance for this.

Q26:

KAVA have two tokens, the first is called Kava - a governance and staking token; the second is called USDX - an algorithmically managed crypto-backed stable coin. What are the advantages of USDX compared to other stablecoins such as: USDT, USDC, TUSD, GUSD, ...?

  • Answer: USDX is one of the few stablecoins to be fully backed by crypto-assets. This means that we do not deal with fiat to back the value, and thus we don't have some of the issues when it comes to storing fiat funds with banks and custodians. This also makes our product fully digital and built for the future of crypto growth.

Q27:

As a CEO, does your background in Esports and Gaming industry help anything to your management and development of KAVA Labs?

  • Answer: Esports no. But having been a multi-time venture-backed foundeCEO and have gone through the start-up phase before has made creating and running a 2nd company easier. Right now Kava is still small, Fnatic had over 80 employees. It was at a larger scale. I would say developing software is much more than doing the hardware at fnaticgear.com

Q28:

Why did Kava choose to launch IEO on Binance and not other exchanges like: Kucoin, Houbi, Gate, ....?

  • Answer: Kava had a lot of interest from exchanges to partner with for IEO. We decided based on a lot of factors such as userbase, diverse exposure across multiple regions and countries, and an amazing team that provides so much insight into so many communities such as this one. Binance has been a tremendous partner and we also look forward to continuing our partnership far into the future.

Q29:

Currently if Search on coinmarketcap has 3 types of stablecoins bearing the USDX symbol (but these 3 stablecoins are no information). So, what will KAVA do to let users know that Kava's USDX is another stablecoin?

  • Answer: All these USDX have no volume or listings. We will be on Binance. I am not worried.

Q30:

In addition to the Token Allocation for Binance Launchpad, what is the Token Treasury in the Initial Circulating Supply?

  • Answer: This is controlled by Kava Labs, but with the big cash we have saved from fundraising, we see no reason why these tokens would be sold on the market. The treasury tokens are for use in grants, ecosystem growth initiatives, development, and other incentive programs to drive adoption of the platform.

Q31:

How you will compete with your competitors? Currently i don't see much but for future how you will maintain this consistency ? No doubt it is Great and Unique project, what is the main problem that #KAVA is currently facing?

  • Answer: Because our industry is just starting out, I don't like to think of them as our direct competitors. We are all working to grow the size of the pie rather than get a larger slice from a small pie. The one thing that we believe will allow us to stand apart is the community we are building. Being able to utilize our own community along with Cosmos and our other partners like Binance for the IEO, we have a strong footing to get a lot of early users onto our platform. Also, we are also focusing on growing Kava internationally particularly Asia. We hope to build our platform for an even larger userbase than just the west.

Q32:

How do you explain your project to a random person who has never heard of your project?

  • Answer: non-crypto = Kava is a lending platform for users of cryptocurrencies.
  • crypto = Kava is a cross-chain DeFi platform for loans and stablecoins backed by BTC, BNB, XRP, ATOM and other major cryptocurrencies.

Q33:

Will KAVA team have a plan on implementing DAO module on your platform since its efficiency on autonomy, decentralization and transparency?

  • Answer: All voting is already transparent on the Kava blockchain. We approved a number of proposals on our test net.

Q34:

how to use usdx token :only for your platform or you have plan to use usdx for payment ?

  • Answer: Payments is a nice use case, but demand for crypto payments is still small. We may choose to focus here later if demand for crypto payments increases. Currently it is quite small with the bulk of use remaining in trading and speculative use cases.

Q35:

Do you have plans to spread KAVA ecosystem across other continents. if yes, what are the strategies and how can I as a community member contribute to making it possible?

  • Answer: We are already across many continents - I don't think we are in antarctica yet. Africa might be light on nodes as well. I think as we grow on major exchanges like Binance, new node operators will get interested and help decentralize Kava further.

Q36:

Maker's CDP lending system is on top in this market and its Dominance is currently sitting on 64.90 % , how kava will compete will maker and compound?

  • Answer: adding assets like bitcoin which have more value and more users than ETH. It's a bigger market that Maker cannot compete with Kava in.

Q37:

Currently, the community is too concerned about the price. As prices rise, the community rejoice and grow, when falling, many people start throwing negatively. So what is KAVA's solution to getting people to focus on the project rather than the price of the token?

What is your plan to strengthen and grow the community to persuade more individuals to look at the product than the price?

  • Answer: We also share similar concerns as price and price direction is always a huge factor in the crypto industry. A lot of people of course are very short-term focused on flipping for bigger profits. One of the solutions, and what Kava has done, is to make sure that everything structured is for the long-term. So that makes sure that our investors and employees are all focused on long-term gains and growth. Locking vesting periods are part of that alignment. Another thing is that we at Kava are very transparent in our progress and development. We will be regularly posting updates within our own communities to allow our users and followers to keep up with everything we're up to. Please follow us or look at our github if you're interested!

Q38:

How did Kava get on Piexgo?

  • Answer: We did not work with Piexgo. We have not distributed tokens to any exchange other than Binance. I cannot speak to what is going on there, but I would be very wary of what is happening there.

Q39:

Why was the 1st round price so much lower than the current price

  • Answer: It is natural to worry that early investors got better pricing and could dump on the market. I can assure you that our investors are in this for the long-term. All private sale rounds signed 2 year contracts to run validators - and if they don't they forfeit their tokens. You can compare our release schedule to any other project. We have one of the most restricted circulating supply schedules of any project EVER and its because all our investors are commiting to the long-term success of the project and believe in Kava.
  • About the pricing itself - it is always a function of traction like for any start-up. When we made our public announcement about the project in June, we were only a 4 man team with just some github code. We could basically run a network with a single node, our own. Which is relatively worthless. I think our pricing of Kava at this time was justified. We were effectively a seed-stage company without a product or working network.
  • By July we made severe progress on the development side and the business side. We successful launched our first test net with the help of over 70 validator business partners around the world. We had a world-wide network of hundreds of people supporting us with people and resources at this point and the risk we would fail in launching a working product was much lower. At this point, the Kava project was valued at $25M. At this point, we had many VCs and investors asking for Kava tokens that we turned away. We only accepted validators that would help us launch the network. It was our one and only goal.
  • Fast forward to today, the IEO price simply reflects the traction and market demand for Kava. Our ecosystem is much larger than it was even a month ago. We have support from Ripple, Cosmos, and Binance amongst other large crypto projects. We have 100+ validators securing our network with very sophisticated high-availability set-ups. In addition, our ecosystem partners have built products for Kava - such as block explorers and others are working on native integrations to wallets and exchanges. Launchpad will be very big for us. Kava is a system designed to cater to crypto traders and investors and in a matter of days we distributed via Binance Launchpad and put in the hands of 130+ countries and tens of thousands of users overnight. It doesn't get more DeFi than that.

Q40:

What is the treasury used for?

  • Answer: Kava's treasury is for ecosystem growth activities.
  • Investors in financing rounds prior to the IEO have entered into long-term lock-up agreements in-line with their belief in Kava’s exciting long-term growth potential and to allow the projects token price to find stability. Following the IEO, the only tokens in circulation will be those sold through the IEO on Binance and the initial Treasury tokens released. No private sale investor tokens are in circulation until the initial release at the end of Q1 2020 and then gradually over the [36] months The initial Treasury tokens in circulation will be used for a mixture of ecosystem grants, the expenses associated with the IEO as well as initial market making requirements as is typical with a listing of this size. Kava remains well financed to execute our roadmap following the IEO and do not envisage any need for any material financings or token sales for the foreseeable future.

Q41:

Everyone have heard about the KAVA token, and read about it. But it would be great to hear your explanation about it. What is the Kava token, what is it's utility? :)

  • Answer: The Kava token plays many roles. KAVA is the native staking token of the Kava blockchain and is used for securing the network. KAVA is delegated to validators, basically professional node operators that run highly-available servers to secure the Kava blockchain. The top 100 validators by weight of staked KAVA earn block rewards that range from 3-20% APR based on the total amount staked in the network. These rewards are split between the validators and the KAVA holders.
  • When users of the platform repay their loans, they must a stability fee (a percentage of the loan) in KAVA tokens. These tokens are burned by the system, effectively deflating the total supply overtime as more users use the CDP system.
  • KAVA is also the primary token used in governance of the platform. KAVA token holders can vote on key system parameter changes and upgrades such as what assets to support, how much USDX in total can be loaned by the system, what the debt-to-collateral ratio needs to be, the stability fees, etc. KAVA holders have a very important responsibility to govern the system well.
  • Lastly, Kava functions as a "Lender of Last Resort" meaning if USDX ever gets undercollateralized because the underlying asset prices drop suddenly and the system manages it poorly, KAVA is inflated in these emergency situations and used to purchase USDX off the market until USDX reaches a state of being over collateralized again. KAVA holders have incentive to only support the good high quality assets so risk of the system is managed responsibly.

Q42:

No matter how perfect and technically thought-out a DeFi protocol is, it cannot be completely protected from any unplanned situations (such as extreme market fluctuations, some legal issues, etc.)

Ecosystem members, in particular the validators on whom KAVA relies on fundamental decision-making rights, should be prepared in advance for any "critical" scenario. Considering that, unlike the same single-collateral MakerDAO, KAVA will be a multi-collateral CDP system, this point is probably even more relevant here.

In this regard, please answer the following question: Does KAVA have a clear risk management model or strategy and how decentralized is / will it be?

  • Answer: Simialar to other CDP systems and MakerDAO we do have a system freeze function where in cases of extreme issues, we can stop the auction mechanisms and return all collateral.

Q43:

Did you know that "Kava" is translated into Ukrainian like "Coffee"? I personally do love drinking coffee. I plunge into the fantasy world. Why did you name your project "Kava" What is the story behind it? What idea / fantasy did your project originate from, which inspired you to create it?

  • Answer: Kava is coffee to you.
  • Kava is Hippopotamus to Japanese.
  • Cava is a region in Spain
  • Kava is also a root that is used in tea which makes your mouth numb.
  • Kava is also crow in Hindi.
  • Kava last but not least is a DeFi platform launching on Binance :)
  • We liked the sound of Kava it was as simple as that. It doesn't have much meaning in the USA where I am from. But it's short sweet and when we were just starting, Kava.io was available for a reasonable price

Q44:

What incentives does a lender get if a person chooses to pay with KAVA? Is there a discount on interest rates on the loan amount if you pay with KAVA? Do I have to pass the KYC procedure to apply for a small loan?

  • Answer: There is no KYC for Kava. Its an open blockchain software platform where anyone with a computer can connect to it and use it.

Q45:

Let's say, I decided to bond my cryptocurrency and got USDX stable coins. For now, it`s an unknown stable coin (let's be honest). Do you plan to add USDX to other famous exchanges? Also, you have spoken about the USDX staking and that the percentage would be higher than for other stable coins. Please be so kind to tell us what is the average annual interest rate and what are the conditions of staking?

  • Answer: Yes we have several large exchanges willing to support USDX from the start. Binance/Binance-DEX is one you should all know ;)
  • The average annual rates for USDX will depend on market conditions. The rate is actually provided by the CDP fees users pay. The system reallocates a portion of those fees to USDX users. In times when USDX use needs to grow, the rates will be higher to incentivize use. When demand is strong, we can reduce the rates.

Q46:

Why should i use and choose Kava's loan if i can use the similar margin trade on Binance?

  • Answer: If margin is available to you and you trust the exchange then you should do whatever is cheaper. For a US citizen and others, margin is often not available and if it is, only for a few asset types as collateral. Kava aims to address this and offer this to everyone.

Q47:

The IEO price is $ 0.46 while the price of the first private sale is $ 0.075. Don't you think that such price gap can negatively affect the liquidity of the token and take away the desire to buy a token on the exchange?

  • Answer: It is natural to worry that early investors got better pricing and could dump on the market. I can assure you that our investors are in this for the long-term. All private sale rounds signed 2 year contracts to run validators - and if they don't they forfeit their tokens. You can compare our release schedule to any other project. We have one of the most restricted circulating supply schedules of any project EVER and its because all our investors are commiting to the long-term success of the project and believe in Kava.
  • About the pricing itself - it is always a function of traction like for any start-up. When we made our public announcement about the project in June, we were only a 4 man team with just some github code. We could basically run a network with a single node, our own. Which is relatively worthless. I think our pricing of Kava at this time was justified. We were effectively a seed-stage company without a product or working network.
  • By July we made severe progress on the development side and the business side. We successful launched our first test net with the help of over 70 validator business partners around the world. We had a world-wide network of hundreds of people supporting us with people and resources at this point and the risk we would fail in launching a working product was much lower. At this point, the Kava project was valued at $25M. At this point, we had many VCs and investors asking for Kava tokens that we turned away. We only accepted validators that would help us launch the network. It was our one and only goal.
  • Fast forward to today, the IEO price simply reflects the traction and market demand for Kava. Our ecosystem is much larger than it was even a month ago. We have support from Ripple, Cosmos, and Binance amongst other large crypto projects. We have 100+ validators securing our network with very sophisticated high-availability set-ups. In addition, our ecosystem partners have built products for Kava - such as block explorers and others are working on native integrations to wallets and exchanges. Launchpad will be very big for us. Kava is a system designed to cater to crypto traders and investors and in a matter of days we distributed via Binance Launchpad and put in the hands of 130+ countries and tens of thousands of users overnight. It doesn't get more DeFi than that.
  • TLDR - I think KAVA is undervalued and the liquid supply of tokens is primarily from the IEO so its a safer bet than other IEOs. If the price drops, it will be from the overall market conditions or fellow IEO users not due private sale investors or team sell-offs.

Q48:

Can you introduce some information abouts KAVA Deflationary Fee Structure? With the burning mechanism, does it mean KAVA will never reach its max supply?

  • Answer: When loans are repaid, users pay a fee in Kava. This is burned. However, Kava does not have a max supply. It has a starting supply of 100M. It inflates for block rewards 3-20% APR AND it inflates when the system is at risk of under collateralization. At this time, more Kava is minted and used to purchase USDX off the market until it reaches full collateralization again.
  • TLDR: If things go well, and governance is good, Kava deflates and hopefully appreciates in value. If things go wrong, Kava holders get inflated.

Q49:

In your opinion what are advantage of decentralized finance over centralized?

  • Answer: One of the main advantages is not needing to pay the costs of regulation and compliance. Open financial software that is usable by anyone removes middle men fees and reduces the barrier for new entrants to enter and make new products. Also DeFI has an edge in terms of onboarding - to get a bank account or an exchange account you need to do lots of KYC and give private info. That takes time and is troublesome. With DeFi you just load up your funds and transact. Very fast user flows.

Q50:

Plan, KAVA how to raise capital? Kava is being supported by more than 100 business entities around the world, including major cryptocurrency investment funds like Ripple and Cosmos, so what did kava do to convince investors to join the project?

  • Answer: We have been doing crypto research and development for years. Ripple and Cosmos were partners before we even started this blockchain with Kava Labs. When we announced Kava the DeFi platform they knew us already to do good work and they liked the idea so they support us.
submitted by Kava_Mod to KavaUSDX [link] [comments]

Daily analysis of cryptocurrencies 20191012(Market index 38 — Fear state)

Daily analysis of cryptocurrencies 20191012(Market index 38 — Fear state)

https://preview.redd.it/gpswfk9ld3s31.png?width=960&format=png&auto=webp&s=afeb6dfb7babcd9c8df403e2120e265020250988

DEWA Inks Deal With Alibaba For Blockchain And IoT Dubai Electricity and Water Authority (DEWA) said it has signed a MoU with Alibaba Cloud, the data intelligence backbone of Chinese e-commerce giant Alibaba Group as part of the utility’s ongoing efforts to enhance its digital services.
Swedish Government Auctions Cryptocurrency Again The Swedish Enforcement Authority, Kronofogden, is once again auctioning off cryptocurrency that has been allotted for public sale. The online auction, which is the second of this kind the government agency conducts, starts on Friday, October 11. Kronofogden first auctioned Bitcoins it had in its custody about two years ago, when the highest bid was placed at 43,000 Swedish krona.
US And China Agree ‘Phase 1’ Trade Deal; Trump Suspends October Tariff Hike The United States and China agreed on Oct 11 to the first phase of a deal to end a trade war, prompting President Donald Trump to suspend a threatened tariff hike, but officials said the agreement had to be put on paper and more work was required to get it finalised. The real-time exchange rate between USD and RMB is 7.0892 currently.
David Marcus: Respect Visa And Mastercard’s Decision To Wait For Regulatory Clarity For Libra To Proceed After several companies announced their withdrawal from cryptocurrency Libra’s management association lead by Facebook, Libra project leader David Marcus said on Twitter, “Special thanks to @Visa and @Mastercardfor sticking it out until the 11th hour. The pressure has been intense (understatement), and I respect their decision to wait until there’s regulatory clarity for @Libra_to proceed, vs. the invoked threats (by many) on their biz.” He also added, “I would caution against reading the fate of Libra into this update. Of course, it’s not great news in the short term, but in a way it’s liberating. Stay tuned for more very soon. Change of this magnitude is hard. You know you’re on to something when so much pressure builds up.”
SEC, CFTC, FinCEN Warn Crypto Industry To Follow US Banking Laws The heads of three U.S. financial regulators warned the cryptocurrency industry to abide by banking laws in a joint statement published Friday. The statement, signed by Commodity Futures Trading Commission (CFTC) Chairman Heath Tarbert, Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) Director Kenneth Blanco and Securities and Exchange Commission (SEC) Chairman Jay Clayton, “reminds” actors in the crypto space that they must comply with various banking and financial services laws in the U.S., regardless of what they call their cryptocurrencies or tokens.

Encrypted project calendar(October 12, 2019)

BTC/Bitcoin: The 2019 Global Mining Leaders Summit will be held in Chengdu, China from October 12th to 14th. BLAST (BLAST): 12 October 2019 (or earlier) Masternode & Assets “Masternode functionality and versionbits signalling for Assets will become active on the BLAST network at block height 1710000.” Pundi X (NPXS): and 1 other 12 October 2019 Token Removal “The next token removal will take place on the second Saturday of October OKEX OKToken: 12 October 2019 Global Mining Summit “We’re bringing together the global leaders who are shaping the crypto mining industry today. Attendance is limited to 300 invited guests.” Bitcoin Fast (BTCF): 12 October 2019 Staking Announcement Details about staking BTCF will be shared.

Encrypted project calendar(October 13, 2019)

LINK/ChainLink: ChainLink (LINK) will be held in Tokyo on October 13th by a collaboration between QuarkChain, bitgrit, Chainlink and Vechain. Veros (VRS): 14 October 2019 Launch of News Service “Launch of the VEROS NEWS service.”

Encrypted project calendar(October 14, 2019)

BCH/Bitcoin Cash: The ChainPoint 19 conference will be held in Armenia from October 14th to 15th. Veros (VRS): 14 October 2019 Launch of News Service “Launch of the VEROS NEWS service.”

Encrypted project calendar(October 15, 2019)

RUFF/RUFF Token: Ruff will end the three-month early bird program on October 15th KAT/Kambria: Kambria (KAT) exchanges ERC20 KAT for a 10% bonus on BEP2 KAT-7BB, and the token exchange reward will end on October 15. BTC/Bitcoin: The Blockchain Technology Investment Summit (CIS) will be held in Los Angeles from October 15th to 16th. OTOCASH (OTO): 15 October 2019 Escodex Shutdown “ All OTO HOLDERs who have assets on ESCODEX EXCHANGE to immediately withdraw your assets before October 15th, 2019 4:00 PM” (CRYPTO): 15 October 2019 Hard Fork Summit Hard Fork Summit 2019 by TNW . “Where finance and business meets tech.” Amsterdam, October 15–17. Cardano (ADA): 15 October 2019 NYC Meetup “Next week on October 15th Nathan Kaiser, Chairperson of the Cardano Foundation, will be in attendance to meet community members in NYC FunFair (FUN): 15 October 2019 Marketing AMA “The FunFair Marketing AMA… will be held on Tuesday the 15th of October at 2pm in the Live team chat channel on Discord Ark (ARK): 15 October 2019 ARK Core v2.6 on Devnet “We are very excited to announce #ARK Core v2.6 will be launching on #Devnet, October 15th, 2019! “ DigiByte (DGB): 15 October 2019 BitMart Listing DigiByte (DGB) will be listed on BitMart Exchange on October 15, 2019. The following trading pair will be available: DGB/BTC. ThoreNext (THX): 15 October 2019 Staking Goes Live “Staking live from 15 OCT 2019.”

Encrypted project calendar(October 16, 2019)

BTC/Bitcoin: The 2019 Blockchain Life Summit will be held in Moscow, Russia from October 16th to 17th. MIOTA/IOTA: IOTA (MIOTA) IOTA will host a community event on the theme of “Technology Problem Solving and Testing IoT Devices” at the University of Southern California in Los Angeles on October 16. ETH/Ethereum: Ethereum launches Istanbul (Istanbul) main network upgrade, this main network upgrade involves 6 code upgrades. QTUM/Qtum: Qtum (QTUM) Qtum main network hard fork is scheduled for October 16. (CRYPTO): and 1 other 16 October 2019 Supply Chains Unblocked Supply Chains Unblocked in London from 9:30 AM — 6 PM. Binance Coin (BNB): 16 October 2019 Singapore Meetup “Bring your friends to come along with, & it will be FUN! With snacks and drinks.” IoTeX (IOTX): 16 October 2019 Mainet Beta “The next evolution of IoTeX blockchain, secure IoT hardware, and decentralized identity is coming October 16 — mark your calendars.” Selfkey (KEY): 16 October 2019 Corporate Wallet Release “Soon, wallet users will be able to manage corporate profiles and identity attributes.” Cardano (ADA): 16 October 2019 Washington D.C. Meetup “Nathan Kaiser, Chairperson of the Cardano Foundation, will join the community in Washington DC on Oct 16, and talk about the recent

Encrypted project calendar(October 17, 2019)

Holo (HOT): 17 October 2019 Redgrid AMA “Join us for the AMA with RedGrid on October 17th. Submit your questions before the AMA on our Holochain Dev Forum.” IOST (IOST): 17 October 2019 Breeding Competition Ends “Join IOST 2nd Breeding Competition by @FishChainGame now! The competition only lasts till 17 Oct” Aragon (ANT): 17 October 2019 Seoul Meetup “You are invited to join @licuende for a meetup and presentation on ‘Aragon and DAOs: What’s next after ICOs and DeFi?’” Skycoin (SKY): 17 October 2019 NYC Skywire Meetup NYC Skywire Mainnet Meetup in NYC from 6–8 PM. Horizen (ZEN): 17 October 2019 Weekly Insider Team updates at 3:30 PM UTC/ 11:30 AM EDT: Engineering, Node network, Product/UX, Helpdesk, Legal, BD, Marketing, CEO Closing thoughts, AMA.

Encrypted project calendar(October 18, 2019)

BTC/Bitcoin: The SEC will give a pass on the VanEck/SolidX ETF on October 18th and make a final decision HB/HeartBout: HeartBout (HB) will officially release the Android version of the HeartBout app on October 18. OKB (OKB): 18 October 2019 Rotterdam Meetup “Meet us in Rotterdam on 18 Oct as we partner up with Crypto010 Meetup to bring you a talk on ‘Decentralized Finance’.” HeartBout (HB): 18 October 2019 Android Version “18th of October 2019 will be officially released Android version of HeartBout app.” BTU Protocol (BTU): and 2 others 18 October 2019 Paris Blockchain Summit The event will gather major international key players of the Blockchain ecosystem including well-known influencers, investors, government…

Encrypted project calendar(October 19, 2019)

PI/PCHAIN Network: The PCHAIN (PI) backbone (Phase 5, 82 nodes, 164, 023, 802 $ PI, 7 candidates) will begin on October 19. LINK/ChainLink: Diffusion 2019 will be held in Berlin, Germany from October 19th to 20th DeepBrain Chain (DBC): 19 October 2019 (or earlier) Deploy Main Chain “Deploy Main Chain,” during the third week of October. General Event (CRYPTO): and 1 other 19 October 2019 Free State Blockchain “This “unconference” style event brings together some of the top financial tech innovators, researchers, company leaders, and other…” PCHAIN (PI): 19 October 2019 Main Chain Voting “Main chain: Epoch 5, 82 nodes, 164,023,802 $PI, 7 Candidates, voting will start on Oct. 19th.” Nash Exchange (NEX): 19 October 2019 Nash Anniversary Nash will present their work from the third quarter of 2019. Team members will be present and to answer your questions in person.

Encrypted project calendar(October 20, 2019)

GameCredits (GAME): 20 October 2019 (or earlier) Mining Reward Drop GameCredits mining reward will be cut in half at block 2519999 (~October 20). This will be the 4th halvening of the GAME mining reward!

Encrypted project calendar(October 21, 2019)

KNC/Kyber Network: The official online hackathon of the Kyber Network (KNC) project will end on October 21st, with more than $42,000 in prize money.

Encrypted project calendar(October 22, 2019)

ZRX/0x: The 0x protocol (ZRX) Pantera blockchain summit will be held on October 22.

Encrypted project calendar(October 23, 2019)

MIOTA/IOTA: IOTA (MIOTA) IOTA will host a community event on October 23rd at the University of Southern California in Los Angeles with the theme “Connecting the I3 Market and Experiencing Purchase and Sales Data.” BTC/Bitcoin: The WBS World Blockchain Summit (Middle East) will be held in Dubai from October 23rd to 24th.

Encrypted project calendar(October 24, 2019)

BCN/Bytecoin: Bytecoin (BCN) released the hidden amount of the Bytecoin block network on October 24.

Encrypted project calendar(October 25, 2019)

ADA/Cardano: Cardano (ADA) The Ada community will host a community gathering in the Dominican Republic for the first time on October 25.

Encrypted project calendar(October 26, 2019)

KAT/Kambria: Kambria (KAT) Kambria will host the 2019 Southern California Artificial Intelligence and Data Science Conference in Los Angeles on October 26th with IDEAS. BTC/Bitcoin: CoinAgenda Global Summit will be held in Las Vegas from October 26th to 28th

Encrypted project calendar(October 28, 2019)

LTC/Litecoin: Litecoin (LTC) 2019 Litecoin Summit will be held from October 28th to October 29th in Las Vegas, USA BTC/Bitcoin: Mt.Gox changes the debt compensation plan submission deadline to October 28 ZEC/Zcash: Zcash (ZEC) will activate the Blossom Agreement on October 28th

Encrypted project calendar(October 29, 2019)

BTC/Bitcoin: The 2nd World Encryption Conference (WCC) will be held in Las Vegas from October 29th to 31st.

Encrypted project calendar(October 30, 2019)

MIOTA/IOTA: IOTA (MIOTA) IOTA will host a community event on October 30th at the University of Southern California in Los Angeles on the topic “How to store data on IOTA Tangle.”

Encrypted project calendar(November 1, 2019)

INS/Insolar: The Insolar (INS) Insolar wallet and the redesigned Insolar Block Explorer will be operational on November 1, 2019.

Encrypted project calendar(November 6, 2019)

STEEM/Steem: The Steem (STEEM) SteemFest 4 conference will be held in Bangkok from November 6th to 10th.

Encrypted project calendar(November 8, 2019)

BTC/Bitcoin: The 2nd Global Digital Mining Summit will be held in Frankfurt, Germany from October 8th to 10th.

Encrypted project calendar(November 9, 2019)

CENNZ/Centrality: Centrality (CENNZ) will meet in InsurTechNZ Connect — Insurance and Blockchain on October 9th in Auckland.

At the time of writing, Bitcoin is trading down marginally at its current price of $8,250 which marks a slight retrace from its daily highs of $8,445. Ever since BTC bounced from its support level at $8,600, the cryptocurrency has been facing a bout of consolidation after its upwards momentum stalled, which may mean that its bulls do not have enough strength at the moment to push the cryptocurrency higher.
Review previous articles: https://medium.com/@to.liuwen

Telegram: https://t.me/Lay126
Twitter:https://twitter.com/mianhuai8
Facebook:https://www.facebook.com/profile.php?id=100022246432745
Reddi:https://www.reddit.com/useliuidaxmn
LinkedIn:https://www.linkedin.com/in/liu-wei-294a12176/
submitted by liuidaxmn to u/liuidaxmn [link] [comments]

Survivors of market disasters: In this disaster, some people actually made money

There is no need to repeat the tragic market. Various historical figures are present, and they all reveal a signal: this disaster is like an earthquake with no warning signs. The victims are everywhere, and the survival is a fluke.
But in this disaster, there are still people who make money.
If you still have the impression, on August 23 of last year, there was a problem with Amazon AWS 'server in Japan, which caused the products using the region's services to be affected to varying degrees, including the cryptocurrency trading platform. After discovering a problem with Binance using AWS, the user's deposit and withdrawal were suspended, but the trading platform using the Binance Quotation API failed to take timely measures, resulting in loopholes in market makers' strategies.
That day, while Bitcoin was still steadily maintained at 10,000 USD, some users bought Bitcoin at a unit price of 0.32 USD, and when there was almost no fluctuation in the market, they used the mistake of the server to add western food for the night. A bottle of champagne.
In this disaster after 5 months, some people still use the environment to find a way to survive.
Ethereum 0 dollar purchase?
A $ 0 purchase of Ethereum happened on March 13. The market plummeted, many mortgagors' positions were exploded, and ETH fell from $ 180 to less than $ 100 without resistance. The decentralized Defi market that depends on the value of ETH is naturally not immune, such as the MakerDAO platform. MakerDAO's borrowing logic is that users over-collateralize ETH to lend USD stablecoin DAI, but when the value of ETH fell rapidly, a large number of loans fell below the threshold and the system had to be liquidated. In other words, the user's loan was not repaid. Mortgage of ETH is also not available.
So MakerDAO has a bad debt, the amount exceeds USD 4 million. In order to repay this bad debt, MakerDAO chooses to auction the collateral, that is, ETH, BAT, etc., and uses the stable currency DAI to bid. They need to use the auction proceeds to obtain repay loan.
Under normal circumstances, such auctions are not too accidental. The feeding system reports the current price of ETH, and the bidders will probably trade at a price slightly lower than the market price.
However, the background of this auction is the market's plunge. The transaction caused investors to intensive operations, which blocked the Ethereum network. It takes far more than usual gas fees to allow the miners to confirm the transfer as soon as possible.
According to the browser, on the morning of the 13th, if only 44 gwei is used, the transfer confirmation time on the Ethereum network will take 72958 seconds, which is 20 hours.
The MakerDAO debt auction on the Ethereum network has also been affected. The blockage of the network has prevented bidders with low gas costs from bidding in time, which caused participants to bid 0 DAI / ETH to drop the hammer.
It can also be seen from the transaction records that the auction of 0 DAI was indeed successful. These lucky bidders only paid a transfer fee of US $ 1 and transferred 0 amount to obtain an ETH worth US $ 122 at the time.
These people are undoubtedly fortunate. The external environment helped them to become the only game participants. The exchange of $ 1 for $ 120 and a profit of 11900% was much higher than the odds of players who risked bottom-swinging in fluctuations.
However, from another perspective, MakerDAO's auction is to use the DAI obtained from the auction to pay off debts. However, due to network congestion, this situation has caused several free gifts, and MakerDAO's debt repayment is even worse.
Pick up goods by luck
If it is said that MakerDAO launches the auction, it is a helpless action of the team under extreme conditions. Bidders still need a bit of technical barriers to participate, but there is nothing to worry about, and there is almost no difficulty and cost.
On the evening of March 12, investors discovered that the LINK / USDT trading pair of the Binance trading platform experienced a short-term flash collapse and once fell to the bottom 0.0001 USD. What's going on?
Twitter netizens then asked Zhao Changpeng about the matter, and the latter's response was a shock. It turned out that someone had already launched the LINK trading pair as early as Binance, that is, on January 16 last year, a low was hung within 8 seconds after the real-time trading was opened. Price list, but it has not been closed because no fool will sell it at this price.
Unexpectedly, more than a year later, this pending order was sold "strangely". "At that time we had no price range restrictions. We will not cancel user orders." Zhao Changpeng said that the platform will not deny this order because the operation is completely reasonable.
It will not be rolled back for various reasons. In other words, even if LINK has experienced a large decline recently, at the current price of 2.3 US dollars, the profit of this transaction will exceed 2 million US dollars. US dollars, then he instantly won nearly 5 million US dollars.
The cost of 100 dollars, the income of 2.4 million dollars, a real profit.
In fact, similar examples of this kind of luck are not rare in the crypto industry. Except for Binance and the previous examples, BitMex and OKEx have also experienced similar situations, and more than once.
For example, on December 6, 2017, Binance's XRP / BTC trading pair experienced a breakdown of the list. In a very short period of time, the XRP price was oversold to 0.0000002 BTC, which is basically negligible. On January 29, 2018, the price of the ADA contract on BitMEX also fell to 0.00000005 US dollars, which was also nearly 0; another trading platform, OKEx, also saw a large amount of 0.002 USD on January 14, 2018. Case, according to the official statement at that time, "a certain trader" quickly sold a large amount of ETH through market orders within 12 minutes. Interestingly, at the time, some people analyzed that "a certain trader" was actually an official market-making robot, and "a large amount" of 100 million Ethereum was eventually sold for 20 dollars.
However, for ordinary people, if you want to encounter this kind of opportunity for leak detection, unless you are bored and place an order in advance, such a price is fleeting, and you ca n’t seize the opportunity simply by hand speed. In fact, at present, many trading platforms have actually adopted corresponding price amplitude filters, which specify the maximum / minimum price range of pending order prices. Oolong trading is very rare. Even if luck hits and catches up, it is very likely that the platform will intervene and the transaction will be rolled back. This situation has not happened before.
Only this time, the trader who had placed an order on Binance for more than a year, even if he successfully leaked and successfully withdrew the coin, it can only be said that he hit the Grand Canal.
Safe moving of bricks
Buying a certain kind of token on a crypto trading platform, and then selling the token to another trading platform, earning the price difference is a moving brick in the crypto circle. Moving bricks has been an arbitrage behavior since the birth of the transaction. It belongs to a very old business. Arthur, the founder of BitMex, who now operates a trading platform, and Xu Mingxing of OKEx, were once members of the army of moving bricks. . This kind of brick moving was the most prosperous at the end of 2017. At that time, trading platforms such as Bithumb in South Korea also called the "Kimchi premium" due to the price difference between other platforms. Moving bricks is a kind of risk-free arbitrage. Players use energy to gain profits, although the single profit is not much. However, with the maturity of trading robots and quantitative trading teams, the spread of tokens between multiple regions or platforms is often wiped out in a matter of seconds. Therefore, the profit margin of manually moving bricks is now very small.
Of course, it is not to say that there is no opportunity. Such an opportunity to make money is indeed hidden under the volatile market.
"Buy at a low price and sell at a high price, this is simply the most secure way to make money in a plunging market!" Investors are excited about cryptography. Starting at 6:30 pm on March 12, cryptocurrencies have experienced sharp fluctuations, while Binance and Huobi When the bitcoin spread between the three trading platforms and OKEx was the largest, it even reached more than 700 US dollars. The discerning player quickly discovered the opportunity, "For half an hour, I made more than 10,000 with a principal of 20,000 yuan. Such an opportunity is usually not available."
Buy and sell orders executed by the above investors at almost the same time, with a spread of nearly $ 450
When it comes to moving bricks, time is money. It is definitely too late to shuttle between multiple trading platforms. Many investors have now transferred the "battlefield" to the platform that focuses on aggregated trading. "The aggregated trading platform integrates the depth of multiple platforms. As long as there is a price difference between supported platforms, users only use One account can be bought and sold on multiple platforms, and it can be operated in a few seconds. "Wu Ling, who seized the opportunity from the extreme market in these two days, made nearly 50,000 by moving bricks in just a few hours. Yuan, the principal is no more than tens of thousands of yuan.
It is understood that there are already multiple platforms targeting the aggregate trading business on the market, and the opportunity to move bricks does not often appear, unless similar to the extreme market appearing in the past few days, or some unique tokens, there may be soaring and plunging. Opportunities, as a whole, are not met a few times a year, and they are fleeting.
However, whether it is MakerDAO auctions, ultra-low-priced pending order transactions, or arbitrage moving bricks under the new situation, these opportunities to make money are actually small probability and cannot be used as conventional investment methods.
These seemingly easy profits are in the end a few people. Many people are trapped in extreme quotes in stuns. Most investors have no assets left on the trading platform overnight.
Maybe this also makes many investors lose confidence in the industry, but in fact, in the face of such a market, after finishing our mood, we are more learning from changes.
Learn the reasons for this disaster, learn the logic of the main control panel, learn what signals were ignored before the disaster, and prepare for the next time. At the same time, we can also see the development of the industry. For example, when all centralized trading platforms are down, DEX can still be implemented despite various problems.
I hope that everyone still has confidence in the blockchain and cryptocurrency industries. Finally, I would like to remind everyone that the recent market changes are unpredictable. Please pay attention to risks and exercise caution.
submitted by FmzQuant to u/FmzQuant [link] [comments]

A Letter to CoinEx Users from Haipo Yang in 2020

A Letter to CoinEx Users from Haipo Yang in 2020
Dear CoinEx Users:
I am Haipo, CEO of CoinEx. The Chinese New Year has just passed and the coronavirus outbreak casts a shadow on society and our hearts. At this moment, I sincerely hope that everyone stay safe and healthy.
From December 24, 2017 to today, CoinEx has been with you for more than two years. Having experienced a rebirth in 2018, CoinEx embarked on a new journey since last year. “Do something that can change the real world with the blockchain.” This is my original intention to create CoinEx, and I hope more people will get to know blockchain through CoinEx. CoinEx always bears in mind the ambition of putting the blockchain to good use and making the world better.
2019 witnessed how CoinEx consolidated the foundation for its ambitions. CoinEx Accelerators, futures, options, CoinEx Lending, CoinEx DEX, CoinEx Chain, the key account privilege system, and a new value system for CET… We have completed what may take others four or five years, but we also know that a complete ecosystem is the first step to achieve our ambitions. CoinEx still has a long way to go, and what we are doing now is just a small part.
With the arrival of 2020, the blockchain world has embraced its eleventh year, and CoinEx has also ushered in its third year of growth. I am very grateful to every user who has always been supporting CoinEx. It is your encouragement along the way that makes it possible for me to share with you our progress in 2019 and look into 2020. Now I’m going to explain to you in details of what CoinEx has gone through in the past year and every new breakthrough it has achieved.

First, users are our first priority: 24-hour online customer service and key account privileges

“Users first” is the service principle that CoinEx has always implemented, and the ultimate product experience is our basic practice in abiding by this concept.
As the chief product experience officer of CoinEx, I deliver one idea to the team on many occasions, that is, the most important for a product developer is the ability of instantly changing from an expert to a novice so that he or she can judge and design the product from users’ perspective. We want CoinEx to be a product that can be operated with ease even by a novice and a digital asset service platform that serves as a wallet. I believe that’s exactly what CoinEx means to its users as we really did it.
In addition, in order to serve users around the world, we have launched versions of ten languages, respectively Arabic, Italian, Malaysia, German, Ukraine, Portuguese, French, Turkish, Vietnamese and Indonesian, in 2019. CoinEx has become a global trading platform with the most languages.
High-quality and efficient service represents our efforts to implement the “users first” concept.
In 2019, CoinEx’s global customer service team expanded four times on the original basis, and gradually improved the customer service system in practice. At CoinEx, every customer service personnel must be strictly selected and trained from interview to induction. We strive to ensure that each customer service personnel can be timely, meticulous and professional in answering users’ questions so that our users can enjoy high-quality services. As long as you have any doubt, the CoinEx customer service team will be there for you around the clock.
On September 26, 2019, after months of user surveys and reference to the VIP service cases of hundreds of Fortune 500 companies, we officially launched a privilege program for key users. We must never be unworthy of every user’s trust, and we want every key user to enjoy his or her privileges at CoinEx. In addition to basic customer service, we provide them with “customized fast services” and “customized value-added services” from three aspects: the account, transaction, and service.

Second, build a complete product system: spot, futures, leveraged trading, options, perpetual contracts, CoinEx Lending, and Accelerator

In order to meet users’ diversified trading needs, we have refined our products carefully, and now we have established a complete product system covering spot, futures, leverage, options, perpetual contracts, wealth management products, and high-quality project accelerators.
Spot Trading
To enrich the asset classes of the spot market, the CoinEx Research Institute has dedicated itself to exploring and screening of global blockchain projects last year. At the end of 2019, there were 100 asset classes on CoinEx, a success in fulfilling the target set at the beginning of the year.
For trading depth, we have introduced preferential policies for market makers, which is to cooperate with excellent quantitative teams in the market and run operating campaigns to increase our asset liquidity.
Futures Trading
On July 15, 2019, we launched a new trading service — futures contracts, and opened five major trading markets: Binance Coin, Huobi Token, OKB, Polkadot, and Telegram Open Network. At the same time, our original Call Auction along with Short-term/Long-term price limit ensures the stability of Futures market and large fluctuations in futures prices can be avoided.
Leverage Trading
In 2019, we launched a leverage trading function that allows users to invest more with small funds.
Perpetual Contracts
In addition to futures trading, we have also developed perpetual contracts to support the trading of digital currency futures such as BTC, BCH, LTC and ETH to meet the needs of professional traders for high leverage and arbitrage, inter temporal arbitrage and hedging. In the long run, such market is of great positive significance for digital assets.
Options Trading
In August 2019, we successfully launched a new derivatives trading market — options trading, a financial instrument based on futures. Compared with futures trading, options trading features lower risks, helping investors to profit from multiple dimensions.
CoinEx Lending
We launched CoinEx Lending, a wealth management product, which improves our derivatives services and provides users with an additional option for the pursuit of a stable investment. CoinEx Lending will distribute 70% of the platform’s interest from leveraged. Users only need to transfer the idle assets to CoinEx Lending to enjoy daily revenue, further enhancing their asset utilization.
Excavator of quality projects: CoinEx Accelerator
For the past decade since the birth of the blockchain, digital assets and projects have been driving the blockchain to realize its value step by step. As an important exploration of the application of blockchain technology, blockchain projects are often
In 2019, after rigorous screening and in-depth research by the CoinEx Research Institute, the CoinEx Accelerator screened 13 premium blockchain projects including SEELE and BNN for users. These projects have proved excellent in both technology and asset appreciation. Among the ten projects with the highest return on investment according to media statistics in 2019, technology-based SEELE was included in the list with a 400% increase.
At this point, CoinEx has completed the construction of the entire ecosystem for the product system. The cornerstone of the product has been solidified. What we need to do next is to make every function and service perfect.

Third, optimize the team structure and do something interesting with great minds

I once said that I wanted to create a company that is very fun, interesting, and awesome where some great minds are working on something exciting together. I have created the fun and interesting part. The main task of the past year is to find those great minds to join me.
In 2019, the team went through a period of confusion and groping. There are some problems in terms of both staffing and department collaboration. Fortunately, such troubles have been greatly relieved after two organizational structure adjustments.
In September 2019, Eddie, former Marketing Director at Bitmain, officially joined the CoinEx team. Eddie is an all-rounder with extensive experience in market operation and team management. I believe with him working with us, CoinEx will make greater breakthroughs in team management and brand building in the future.
In addition, we have attracted increasing outstanding talents for the past year, and have grown to a team with nearly 100 members. At present, we have established a complete team management system, incentive system and training system. I always believe that only when the team members are united as one and all do a great job, can we provide better services for users.

Fourth, it is the mission of a digital asset service platform to screen high-quality projects: to launch 100 high-quality projects

The abundant types of trading assets serve as the foundation of a digital asset service platform. In the past year, the CoinEx Research Institute has been committed to exploring and screening high-quality projects worldwide, increasing the types and number of tradable assets for users. I am proud to say that, as of December 31, 2019, CoinEx has launched 100 high-quality blockchain projects. We ensure that every project has undergone in-depth research and investigation by the think tank of the Research Institute, and is finally strictly appraised by the coin issuance decision committee before it goes online. We hope that each CoinEx user can avoid unnecessary risks and rest more assured in investment.
In 2020, we will continue to improve the asset list on CoinEx and provide users with global high-quality blockchain projects to further realize the vision of global and professional cryptocurrency exchange service provider.

Fifth, build the most solid cornerstone of the blockchain: CoinEx Chain, CoinEx DEX, and CET

At present, the public chain, the cornerstone of the blockchain industry, remains the bottleneck of the industry’s development, and the key still lies in technological breakthroughs. In 2019, CoinEx also explored the third generation of public chains. Our solution is three dedicated chains in parallel to achieve both performance and flexibility.
On Nov.11 last year, ViaBTC, Bitmain, Matrixport, and Bitcoin.com jointly launched the Mainnet of CoinEx Chain, a milestone in our journey towards the ambition.
CoinEx DEX is the first application scenario of CoinEx Chain. It is the world’s first DEX dedicated public chain developed on the Tendermint consensus protocol and Cosmos SDK, under the leadership of my good friend Jiazhi Jiang, a senior blockchain technology expert. CoinEx DEX is friendly to ordinary users who have zero experience in digital assets, and has made many innovations in applications and wallets.
After CoinEx Chain and CoinEx DEX went online, CET was also given higher value and mission. As the basic currency of the public chain ecosystem, it has more value sources than the income of the CoinEx platform. Now we can use CET to develop tools at CoinEx DEX, to open accounts, to purchase and modify account names, etc.

Sixth, CoinEx’s ecosystem and partners

In the past year, besides the fruitful results in products and ecosystem improvements, CoinEx has also gained many like-minded partners.
Market liquidity team
In 2019, CoinEx further upgraded the market maker’s preferential policies. Market makers on other platforms or other excellent maker strategy teams can directly match CoinEx market makers and enjoy privileges at a negligible rate in CoinEx.
CoinEx Chain nodes
On October 16, 2019, CoinEx Chain officially launched the global Node Election plan. We set off from Shenzhen to places such as Beijing, Shanghai, Hangzhou, and Singapore to host offline campaigns. It’s easy to make new acquaintances, yet those who share the same ideals with you are hard to find. So we really cherish the cooperation with dozens of peers such as Matrixport, Hoo, TokenInsight, BTC.com, Bitcoin.com, Ant Mining Pool, Wayi, and NNB in the construction of the CoinEx Chain ecosystem.
CoinEx Ambassadors
Of course, CoinEx cannot grow without a group of special partners around the world — CoinEx Ambassadors. They commit themselves in work such as community building, promotion and product translation. They all contribute their share to CoinEx.
I would also like to take this opportunity to express my gratitude to the CoinEx Ambassadors.

Seventh, keep moving forward in 2020

The year 2020 is a very special year. A considerable part of the important national strategic goals are set to be achieved in this year. Based on an intergenerational interval of a decade, we have entered the third generation of the 21st century.
It is also a year of special significance for CoinEx. This year we will comprehensively upgrade our products to further enhance users’ experience, keep launching high-quality assets online at a steady pace to meet users’ more diversified demands for trading assets, accelerate globalization and compliance across the world, and launch a new Ambassador Program to drive the construction of CoinEx’s community.
As for the CoinEx Chain, we will focus on the development of the Smart Chain, perform two hard fork upgrades on the DEX Chain, and introduce high-quality stable coins, Defi and other applications.

Blessings for the Future

The blockchain industry is still in its early stage of development, and huge room for growth is expected in the future. What we have to do is to continuously improve our product and service quality, as well as to enrich asset types to better meet user needs.
Again, I would like to express my gratitude to the users who have shown great patience and support to CoinEx, to the CoinEx Chain nodes who have trusted us enough, to the CoinEx Ambassadors who have contributed a lot to our development, and to partners who have been working with us along the way.
I wish you all the best in the new year!
Haipo Yang, CoinEx CEO
February, 2020

https://preview.redd.it/im4kwke3wtg41.jpg?width=1092&format=pjpg&auto=webp&s=7bb452833f2fa827f06a80c034dca1fa71025c73
submitted by CoinExcom to u/CoinExcom [link] [comments]

LIVE TRADE of how I made $600 Day Trading ... - YouTube How to Deposit Bitcoin To Binance Sinhala ¡Increíble Hack de 7 mil Bitcoins a Binance solo costo 69$! Binance Bot Tutorial - Intro Python Auto Trading Software - Chapter 1 Binance Buying CoinMarketCap & Why It's Great for Bitcoin Price Ethereum Whale Sell Off - Bitcoin Price At $13,700 ... trading scalping sesssion short trade crypto bitcoin bitmx binance short trade This Line Is Critical For Bitcoin + Binance Scandal I’ve Changed My Mind on Binance!! BNB #1 Altcoin!? Crypto Arbitrage 101 - Bitcoin Python Binance Crypto Trading Bot - Ch 5.15

US Authorities Auctioning off Bitcoins Price $37 Million in 2 Weeks. February 4, 2020. Bitcoin Price Today: Investors are waiting for you BTC… You’re going to skip the $11k? September 29, 2020 ... Romania’s National Agency for the Management of Seized Assets (ANABI) announced today that it would begin auctioning off bitcoin and ether, that were confiscated as part of an undisclosed fraud case. The starting price for 0.97 ETH is 1670 Romanian Lei ($ 401) and for 0.6 BTC – 30,535 lei ($ 7347). A local news […] The U.S. authorities is auctioning off some bitcoins this month. In response to the announcement by the U.S. Marshals Service (USMS) which is holding the public sale, roughly 4,040.54069820 bitcoins can be on the market. The USMS is a federal legislation enforcement company throughout the Division of Justice (DOJ). The company defined that events are invited to submit a bid for buy, including: At the end of the auctioning, the project raised at least $1.76 million, but the recent surge must have increased the total balance. At the time of writing, the cryptocurrency is trading at $0.8424 on Binance, leaving traders with at least 320% gains against the USD over the last trading session. SOL/BTC. Source: Binance . It’s also trading favorably against Bitcoin, as it managed to gain ... The U.S. government has opened registration for the bidding of over 4,040 bitcoins, currently worth more than $37 million, which will be auctioned off on Feb. 18. The winning bidder will be ... Binance is the world's leading crypto exchange! Trade now . Key takeaways: The US Government has more than 4,000 Bitcoins at its disposal that are ready to be auctioned. Registration began on February 3, and the auction will kick off on the 18th. The US Marshal Service has announced it would be auctioning off more than 4,000 Bitcoin (approximately $39.2 million) this month. The US government ... Essentially, auctioning off these Bitcoins has lost the U.S. government $1.7. billion. As far as potentials gains go, this is definitely a lot of money. As far as potentials gains go, this is ... Bitcoin reached its highest level in more than two months this week, climbing to $8,848 on Tuesday. By Wednesday, the price had risen to $8,897. The digital asset has been following a broad ...

[index] [18538] [8543] [17295] [4546] [11167] [5297] [18214] [6900] [10192] [2514]

LIVE TRADE of how I made $600 Day Trading ... - YouTube

Bitcoin Sinhala Tutorials: https://bitcoinsinhala.com අද video එකෙන් කතා කරන්නෙ binance exchange එකට කොහොමද bitcoin deposit කරන්නෙ ... Los mercados están bastante agitados con los tweets de Trump o por hacks y noticias inesperadas en el crypto y Bitcoin, en este caso un hackeo sopresivo al exchange binance, cobro mas de 7 mil ... In todays video we discuss the bitcoin and ethereum price movements. We also go over a whale who has sold 4000 ETH on binance. Last but not least we go over ... Binance Bot Tutorial, Trading Bitcoin, Ethereum and other Cryptocurrencies on the Binance Exchange. Learn How To build an algorithmic cryptocurrency trading bot with Python - 👀 How to start Day Trading in 2019 THE RIGHT WAY! 💥 [FREE] Day Trading Course 👉 https://bit.ly/ytfreeclass 📺 BECOME ONE OF MY MEN... trading scalping sesssion short trade crypto bitcoin bitmx binance short trade ... How To Pay Off Your Mortgage Fast Using Velocity Banking How To Pay Off Your Mortgage In 5-7 Years - Duration ... In today's video, we take a look at the binance expected acquisition of coinmarketcap and whether or not this is good for crypto. If you would like to be highlighted on my channel please reach out ... This Line Is Critical For Bitcoin + Binance Scandal Altcoin Daily. Loading... Unsubscribe from Altcoin Daily? Cancel Unsubscribe. Working... Subscribe Subscribed Unsubscribe 161K. Loading ... Binance Bot Step-By-Step Install Open Source Crypto Trading Software ... Bitcoin arbitrage auto trading bot: cryptocurrency arbitrage trading and bitcoin earning - Duration: 3:14. Arbitrage Forex ... 09:25 Binance & the Tether Cartel 11:54 Binance is Not Reducing Tether USDT Holdings 13:02 You Can't BS A BS'r: Binance Will Fail 13:48 Stop Using Binance! 14:12 Outro 📺Watch These Videos Again📺

#